Hotel Alex Maastricht, Maastricht - Barts Boekje

Boutique hotel in Nederland, Maastricht

Hotel Alex Maastricht, Maastricht

Hotel Alex Maastricht vind je in het centrum van Maastricht, vlakbij het heuvelland en al het ander moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Een perfecte uitvalbasis dus, en nog knap ook.

Op nog geen 100 meter afstand van het station vind je Hotel Alex Maastricht. En bij Alex wil je zeker logeren. Een groot Portugees terras (met zon!), kamers voor de lui die alleen maar op pad zijn én kamers voor degenen die juist ook even bij willen komen en de dag willen beginnen in een ligbad. Of met een koffie op het balkon, uitkijkend over de Maastrichtse promenade. De mensen bij Hotel Alex weten precies hoe ze je in de watten moeten leggen en is dat nou niet precies waar een (mid)week weg om draait?

In het centrum van Maastricht en vlakbij het heuvelland en al het ander moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Een perfecte uitvalbasis dus, en nog knap ook. Frisse, lichte kamers. Moderne badkamers in kek kleurtje. Restaurant en terras binnen handbereik. Wat is er niet te willen? De hotspots en must-sees? Die kent Alex ook. Kwestie van even vragen en dan op avontuur in de Sjoenste Stad.

Binnen no time ben je vanaf het station op de stoep bij Alex, maar ook met de auto is het heel goed te doen. Op 300m afstand is er een bewaakte parkeergarage waar je je auto kwijt kunt voor 12,50 euro per 24 uur.

Locatie, locatie, locatie

Hotel Alex ligt in de wijk Wyck en dat is net een stukje buitenland, een soort van Maastrichtse Ramblas, als we dat zo mogen zeggen. Wyck is knap, hip & happening met genoeg leuks te doen plus je bent op nog geen vijf minuten lopen van het stadscentrum van Maastricht zelf. Gezellige terrassen, lekker eten en drinken: gewoon dat heerlijk bourgondische wat ze daar zo goed kunnen. Ook voor de shoppers zijn er genoeg boetiekjes in de buurt om de tassen te vullen. Je kunt ook een fiets huren bij Hotel Alex en op deze manier Maastricht verkennen. Net iets (echt iets) verder weg ligt een prachtig stadspark of fiets naar de St. Pietersberg om daar een wandeling te maken of de ondergrondse grotten kunt bezoeken. Rondvaart over de Maas richting België? No problemo, ook dat behoort nog tot de opties. Genoeg te doen in het zonnige zuiden.

Meer Maastrichttips vind je hier.

Het oog wil ook wat

Fris, licht en open, dat zijn de kamers bij Hotel Alex. Geen tapijten aan de muur en overal snuisterijen, maar strakke kleuren, net dat goede velours kussen en de juiste details: vaas bloemen hier, moderne en-zeker-ook-comfortabele stoel daar, mooie houten vloeren (de vissengraat in de Superior is favoriet) en zo heeft iedere kamer wel een ietsje in een kekke kleur. Het restaurant gaat de andere kant op. Donkere wanden, zacht licht en vintage koffers als pronkstuk boven de bar. De ramen in het restaurant zijn groot en met prachtig glas-in-lood. Op het terras zit je als een koning, helemaal als de zon schijnt. Frisse, witte tafels en onder het bladerdak van de hoge bomen in de straat. Een vakantiemoment pur sang.

Keffers en Kroost

Hondjes mogen wel mee uit eten (een aanrader wanneer je ergens anders overnacht), maar als je voor een weekend in Hotel Alex kiest, moeten zij ergens anders logeren. Kids zijn meer dan welkom en er is een campingbedje beschikbaar, mocht je dat zelf niet willen meezeulen.

Naar Alex Maastricht Meer foto's
Hotel Alex - Superior alex maastricht Alex Maastricht deluxe badkamer Alex Maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht Alex Maastricht alex maastricht alex maastricht alex maastricht