Hotel Jakarta, Amsterdam - Barts Boekje

Hotel in Nederland, Amsterdam

Hotel Jakarta, Amsterdam

Het interieur van het hotel brengt je direct naar de tropen van nu. Aan de bijna 400m2 subtropische binnentuin, mede tot stand gekomen door Hortus Amsterdam, grenzen alle (200!) kamers. Bijna alle kamers kijken uit over het IJ.

Heb je zin in een vakantie naar de tropen – met veel palmen, een zwembad en lekker eten? Goed nieuws, want je hoeft echt niet in een vliegtuig te stappen. Nee joh, je boekt gewoon een paar dagen bij Hotel Jakarta (by Westcord) in Amsterdam en het voelt alsof je je ergens in Indonesië waant. Als kers op de taart is het ook nog eens het ”groenste” hotel van Nederland sinds 2018. Jakarta is duurzaam gebouwd en heeft veel energiebesparende maatregelen, zoals het opvangen van het regenwater om de binnentuin te besproeien. Aha!

Locatie, locatie, locatie

Allereerst bevindt Hotel Jakarta zich op de voormalige locatie waar de schepen vanuit Amsterdam naar Nederlands-Indië, Jakarta om precies te zijn (duh), vertrokken. Oké oké je hoeft nu niet je geschiedenisboek erbij te pakken om te weten waar dit hotel vandaag de dag huist. We verklappen:  aan het water op het Java-eiland in Amsterdam-Oost is waar je moet wezen. Bij dit historische stukje Amsterdam komen dus twee werelden samen, die van Amsterdam en Indonesië. It’s all in the name.

Het oog wil ook wat

Dat het oog ook wat wil heeft Hotel Jakarta maar al te goed begrepen. Het interieur van het hotel brengt je direct naar de tropen van nu. Aan de bijna 400m2 subtropische binnentuin, mede tot stand gekomen door Hortus Amsterdam, grenzen alle (200!) kamers. Bijna alle kamers kijken uit over het IJ. De kamers zijn warm en sereen ingericht met veel hout, overal kom je kleine hints naar Indonesië tegen. Verder staan er in het hotel verschillende kunstwerken uit de rijkscollectie van het Tropenmuseum. Alleen al de metershoge palmen en planten uit Azië creëren het gevoel alsof je zo in de jungle terecht bent gekomen. Dan hebben we het nog niet eens over de wellness gehad. In de wellness een plons je in het zwembad met wederom dat fijne uitzicht over het IJ. Daarna eet je een Indonesische rijsttafel (wat anders) in Café Jakarta, en bestel je tot in de late uurtjes cocktails in Skybar Malabar.

Keffers & Kroost

Helaas pindakaas laten we onze keffers even thuis. Misschien ook wel weer handig voordat ze nooit meer naar huis willen na een avontuurlijke wandeling in de jungle. Het kroost is uiteraard welkom. Is dat nog eens een keikard-verstoppertje-spelen-proof-hotel. Kun jij rustig van die cocktail genieten.

Naar Hotel Jakarta Meer foto's
Hotel Jakarta Hotel Jakarta Hey Frits Jakarta Waterfront superior room - hotel jakarta Hotel Jakarta, Amsterdam Wow suite - hotel jakarta Superior room - hotel jakarta Hotel Jakarta Hey Frits Hotel Jakarta, Amsterdam

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur
Uitchecken: 12:00 uur

Faciliteiten

Air conditioning
Bad
Bar
Binnen zwembad
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Dakterras
Dichtbij Centraal Station/OV
Familiekamers
Fietsverhuur
Fitnessruimte
Huisdieren niet toegestaan
Massages
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Restaurant
Sauna
Spa en wellnesscentrum
Uitzicht over de rivier en achterliggend natuurgebied
Vers fruit
Zwembad