Nederland, Amsterdam2 juli 2021, door Maartje

Restaurant Jansz Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 2 juli 2021, door Maartje

Restaurant Jansz Amsterdam

Het Amsterdamse Pulitzer hotel, u weet wel, ooit (lang lang geleden) het ietwat verstofte hotel aan de Prinsengracht net om de hoek van de Rozengracht, heeft horeca om door een ringetje te halen. We zijn fan van de bar, van de tuin én bovenal van Restaurant Jansz waar je ook zonder hotel-associaties een heerlijke avond beleeft: zelfs de ingang is in de 9 straatjes, de Reestraat om precies te zijn. Afijn, terug naar Jansz.

restaurant Jansz Amsterdam

restaurant Jansz Amsterdam

Geen new kid in town, restaurant Jansz Amsterdam, maar toch een beetje wel. Pardon? Jup. Allereerst voelt alles ‘post Corona’ natuurlijk als nieuw (wat is het heerlijk en fijn om binnen in een restaurant te mogen zitten. Die hebben we gemist). Daarnaast dubbel fijn bij Jansz want: en een meer dan knap interieur en dan ook nog een nieuw menu gekookt door een fantastische nieuwe chef. We say go!

Bij Jansz is er alles behalve stilgezeten gedurende de lockdown. Achter de schermen is er hard gewerkt aan een nieuw keukenteam, waarvan we nu al kunnen zeggen dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen. Arnout van der Kolk maakte de switch van Restaurant C naar het Pulitzer restaurant Jansz en voerde mooie wijzigingen door aan het menu.
Alle ingredienten voor het nieuwe menu bij Jansz moesten van lokale bodem komen en alle gerechten bereid met groente van het seizoen. Klinkt logisch, is het niet kunnen wij je vertellen. Zo vond Arnout dat er meer Hollands trots mocht stralen op de borden. Ossenworst, haring, makreel… Afijn, tres Hollands dus. Daarnaast wordt er elk seizoen gekeken naar producten die in de nabije omgeving te krijgen zijn (en daar dus ook groeien). Aardbeien, doperwten en vlierbloesem nu we richting de zomer gaan. Leuk! En vooral heel erg lekker.
Naast de internationale gasten die bij restaurant Jansz over de vloer komen (want Hallo Hotel Pulitzer) richten de restaurateurs zich net zoveel op de buurtbewoners van Jansz. Dat doen ze met een toegankelijke maar verfijnde menukaart die regelmatig wisselt zodat het team van Arnout zowel Amsterdammers als internationale gasten een verrassende lekker Hollandse avond kan bezorgen.
Daarnaast blijft het pand, de inrichting en de entree een lust voor het oog. De binnenkomst in de oude apotheek geeft je meteen het gevoel een avond/ middag weg te zijn. De klassieke elementen met frisse moderne meubels geven je meteen de nodige happy vibes. Kan niet anders!
Mocht je gaan en denken… Wat te bestellen? Wat je ook doet, Leave room for dessert. Naast het heerlijke eten (de visgerechten waren echt smullen) moet er absoluut ruimte blijven voor de peanut butter sundae – thank us later.
Restaurant Jansz. Reestraat 8, Amsterdam