Huize Druivelaar, Breda - Barts Boekje

Tussen die huizen vind je een klein pad, groen van de planten. Dat is de entree en meteen daar begint de rust: vogels, de geur van groen en verder helemaal niks.

On-Nederlands, of dan toch zeker on-Brabants, dat vinden we Huize Druivelaar. Een ruim honderd jaar oude druivenkas van 36 meter lang vormt de opgang naar het gastenverblijf, dat grenst aan een even oude boerderij. Na een fikse verbouwing van het woonhuis startte de vorige bewoners er in 2016 Huize Druivelaar, een B&B in Breda die je door een rits huizen vanaf de weg niet kunt zien. Begin 2018 stopten ze daarmee en begin 2020 haalden de nieuwe eigenaren de bezem door Huize Druivelaar heen, deden wat aanpassingen, gaven de B&B nóg een upgrade en toen was het zover: Huize Druivelaar is back in business.

De tweede B van B&B Huize Druivelaar is ook niet onbelangrijk. Alles wordt bij de Breakfast namelijk verser dan vers gemaakt. Leuk detail: alle ingrediënten komen van boeren en tuinders uit de streek. De B van Bed scoort trouwens ook meer dan goed bij Huize Druivelaar.

Het oog wil ook wat

Tussen die huizen vind je een klein pad, groen van de planten. Dat is de entree en meteen daar begint de rust: vogels, de geur van groen en verder helemaal niks. Ja, een beeldschone B&B dus, ingericht met een mix van Scandinavisch en vintage design tegen de historische achtergrond van de druivenkas. De gastenkamers (er zijn er twee nu, maar er zijn plannen voor meer) zijn met heel veel liefde en smaak ingericht. Hallo daar: Scandinavisch en vintage again.

Locatie, Locatie, Locatie

Midden in de stad Breda en in no time ben je bij het leukste en meest pittoreske stukje van de stad: het Ginneken. Dat is meteen dezelfde buurt als waar eigenaresse Chantal geboren en getogen is. Vanwege haar werk in de hospitality branche reisde ze de hele wereld over om, uiteindelijk, weer terug te keren naar het honk om te doen wat ze het liefst doet: deze B&B runnen! O, en koken en bakken… Wie het geluk heeft hier te slapen heeft óók het geluk een van haar verdomme smakelijke ontbijtjes te verorberen. Een tuin in de stad? Yes, een wel 2600m2 feestje van groen waar je kunt plukken van frambozen, Japanse wijnbessen, bramen, kruisbessen en appels.

Keffers & Kroost

Heb je die knappe tuin gezien en die Scandinavische looks? Precies, dan wil je echt niet de hele dag achter je keffer aanhuppelen. Een andere reden dat je viervoeter dit keer niet mee mag is omdat ze bij Huize Druivelaar zelf een hond hebben. Je koter is meer dan welkom bij Huize Druivelaar, er is op de kamer wel plek voor een baby/ peuterbedje.

Naar Huize Druivelaar Meer foto's
Huize Druivelaar Huize Druivelaar Huize Druivelaar Huize Druivelaar Huize Druivelaar Huize Druivelaar Huize Druivelaar

Adres

Huize Druivelaar, Haagweg, Breda, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00

Uitchecken: 11:00

Faciliteiten

a la carte ontbijt inclusief
Babybedje
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Gratis parkeren
Huisdieren niet toegestaan
Kinderstoel
Kingsize bed
Koffie- en theefaciliteiten
Ontbijt inclusief
Privé terras
Regendouche
Spelletjes
Toiletartikelen
Tuin
Tv
Vers fruit