Nederland, Breda4 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Koffie drinken in Breda: hier moet je zijn

Nederland, Breda, 4 januari 2024, door Fenne Koenraadt

Koffie drinken in Breda: hier moet je zijn

Welkom in Breda, waar koffie drinken een serieuze kwestie is, maar dan wel op de meest charmante manier mogelijk. In deze stad vind je niet alleen hele goede koffie, maar ook genoeg plekjes die het drinken ervan een stuk gezelliger maken. Van verborgen plekjes tot bekende hotspots, wij zetten alle leuke koffiegelegenheden die deze stad te bieden heeft op een rijtje. Enjoy!

Anne&Max

Anne&Max

Anne&Max is zo’n plek waar je gewoon weet dat het goed zit. Goede koffie, fijne bediening, lekker eten en dat allemaal met een huiselijke gevoel. De huiskamer van Anne&Max staat voor iedereen elke dag open, voor wie rust en ontspanning zoekt, voor wie even moet doorknallen achter de laptop, of voor wie graag bijkletst met vrienden. Hier scoor je de lekkerste ontbijtjes, lunch, taartjes, zelfs borrel én natuurlijk lekkere koffie. Alles is puur natuur en veelal biologisch, dus goed voor jou én voor de planeet. Geen tijd (of zin) om binnen te zitten? Coffee-to-go hebben ze ook met natuurlijk iets lekkers to-go.

Anne&Max

Koffiebar Sowieso

Koffiebar Sowieso

Sinds 2016 kun je aanschuiven bij Jop en zijn koffiebar Sowieso. Hij werd verliefd op het zwarte goud, toen hij rondreisde door Columbia. Jop heeft 90 dagen op een koffieplantage gewerkt en heeft daarna in verschillende koffiezaakjes gewerkt in Amsterdam, maar na dit even te hebben gedaan, werd het de hoogste tijd voor zijn eigen koffiebar in zijn eigen stadje Breda. De bonen worden nog wel gebrand in Amsterdam, dus elke maandag rijdt hij op en neer voor verse bonen. Echte liefde voor de zaak, bij Jop.

Koffiebar Sowieso

 

Chatwick Coffee Roasters

Chatwick Coffee Roasters

Bij Chatwick Coffee Roasters, gelegen aan de Nieuwe Ginnekenstraat, geniet je van heerlijke koffie en zelfgemaakt gebak, waaronder warme croissants en chocoladebroodjes. De absolute highlight hier is de pistache cruffin, een combinatie van een croissant en muffin, gevuld met de lekkerste pistachecrème. Deze gezellige spot, gevestigd in een prachtig jaren-30 hoekpand, is vooral een must-visit voor de thuisbarista’s onder ons, want je kunt hier ook goede zelfgebrande koffiebonen kopen.

Chatwick Coffee Roasters

Sip First

Sip First

Bij Sip First, gelegen aan de Sint Janstraat, moet je zijn als je zin hebt in een relaxte sfeer. Het is dé plek waar iedereen samenkomt, of je nu wilt bijkletsen met een vriend(in), een plekje zoekt om te studeren of te werken, of gewoon wilt genieten van een koffietje met uitzicht. Hier geniet je niet alleen van heerlijke koffies, maar bieden ze ook koffieworkshops aan om je te leren hoe je zelf een (thuis)barista wordt.

Sip First

Kamu

Kamu

Kamu, gelegen aan de Boschstraat, is een opmerkelijke in dit lijstje. Kamu combineert koffie met iets unieks, namelijk… fietsen. Klinkt misschien random, maar het zorgt voor een veelzijdig sfeertje. Je geniet hier van heerlijke koffies, maar kunt ook terecht voor advies over (race)fietsen en reparaties. Ook hier kun je heerlijke koffiebonen scoren voor thuis. Ze weten je dan ook precies te vertellen welke bonen je wil op basis van wat je lekker vindt.

Kamu

Koffie bij Teun

Koffie bij Teun

Koffie bij Teun begon als piepklein koffiezaakje, maar zit inmiddels alweer een tijdje in het winkelcentrum De Barones. Hier zitten wij graag op een regenachtige of koude dag, of tussen het shoppen door. Met dezelfde eigenaar als die van Sip First, weet je dat je hier kunt rekenen op een goede kop koffie. Een leuk concept hier is de livestream van de bar, waar je kunt zien hoe de barista je koffie klaarmaakt.

Koffie bij Teun