Nederland11 oktober 2021, door Esmée Rebel

Bier in overvloed @ Big Belly Bar & Garden Breda

Nederland, 11 oktober 2021, door Esmée Rebel

Bier in overvloed @ Big Belly Bar & Garden Breda

Breda, dé stad die bourgondische gastvrijheid ademt. De terrassen op de Grote Markt staan bekend als één en al gezelligheid, maarrr nu ben je ook bij de haven van Breda aan het juiste adres. In een oud grachtenpandje op de Bredase Prinsenkade vind je Big Belly Bar & Garden. Met 24 (!) soorten biertjes en lekkere comfort foods kun je keigoed van het Brabantse leven genieten in dit proefparadijs.

 

Meer van Breda? Snappen we! Een dagje Breda en omgeving doe je zo.

Big Belly Bar & Garden Breda

Big Belly Bar & Garden Breda

Oké, het is duidelijk dat deze tent zijn pijlen op bier heeft gericht. Maar dat is ook niet gek. Nee hoor, de eigenaren hebben namelijk vóór Big Belly Bar een biermerk ‘Big Belly Brew Company’ opgezet. En niet met de gedachte dat iedereen een big belly krijgt, maar om ultiem te genieten van het leven. Bij binnenkomst zie je meteen de trots van de zaak: de tapinstallatie met dus 24 tapkranen, waarvan twaalf bieren zelf gebrouwen zijn. Niet alleen bekende core bieren – zoals Bobby Love of Mo Phi – maar ook seasonals en liquid desserts (zoals witte chocolade met framboos cheesecake). In de andere taps zit wekelijks een ander biertje.

Naast de bieren staan ook wijn (yes!) en diverse comfort foods op de kaart. Wat dacht je van Popcorn Shrimps of XL bitterballen met pink mayonaise! Alle gerechtjes zijn om te delen, zodat je meer kunt proeven (klinkt goed), maar óók het lekkerste voor jezelf kunt uitkiezen (vinden we nog beter). En het ís niet alleen lekker, zo ziet het er ook uit op je bordje! Voor alle Instagrammers (vooruit, Facebook mag ook) onder ons, dit is pas echt #foodporn.

 

 

Bij Big Belly Bar & Garden draait het dus om lekkere producten, die verrassen en net wat anders zijn dan ‘normaal’. Maar je zal wel denken, waarom staat er garden? Nou, dat zullen we nog even uitleggen. Achter het pandje – dat overigens een parel is (met Romeo & Julia-balkon) – vind je een hele gezellige binnentuin. Als je geluk hebt, kun je hier nog van het (schaarse) nazomer zonnetje genieten.

Genoeg reden dus, om een bezoekje te brengen!

Big Belly Bar & Garden