5 maart 2020, door Michel + Renske

Leentje leerde Lotje vast lopen bij Bij en Mus in Meppel (of ze kocht er in elk geval wat moois)

5 maart 2020, door Michel + Renske

Leentje leerde Lotje vast lopen bij Bij en Mus in Meppel (of ze kocht er in elk geval wat moois)

Zoekt en gij zult vinden... En we hebben er weer een gevonden hoor! Een meer dan superleuke aanwinst onder de Nederlandse kinderwinkels: Bij en Mus! In, jawel: Meppel. Of all places. Maar het is waar, in Meppel mag je wezen voor een paar uur struinen door de schappen van de heerlijke kids store Bij en Mus. Feest, dat is het, en niet minder.

Kinderwinkel Bij en Mus, Meppel

Kinderwinkel Bij en Mus, Meppel

Even terug: kinderwinkel Bij en Mus begon vanuit een zolderkamertje. Beetje inkopen, fotos maken en weer verkopen, dat idee. Dat ging goed, de fans kwamen en vermenigvuldigden zich en exact een jaar (1 jaar!) later is er gewoon een onwijs toffe bakstenen winkel in de hoofdstraat van Meppel! (het is met stip meteen de leukste winkel in de omgeving, maar ok).

Fans, die waren er dus al, met dank aan de webshop van de hippe onderneming, maar sinds een kleine maand is er dus nu een heuse winkel. De dames (Jessica en Susan) verkopen alles waar je van droomt voor je baby en je kind. En dan nog wat meer. Als Jessica en Susan iets niet helemaal 100% waanzinnig leuk vinden, dan komt  het er simpelweg niet in, en die strategie werpt zijn vruchten af: het assortiment is er één waar je u tegen zegt.

Er zijn wonderschone en duurzame kledingmerken van eigen Nederlandse bodem zoals  Ammehoela, Daily Brat, Be Kind en Mingo. En er is duurzaam speelgoed: hallo moois van Dantoy (gemaakt van rietsuiker), Holtziger en Maileg!

Het zal geen verrassing zijn maar zowel de webshop als winkel is een feest om uren in te spenderen. Er door heen lopen óf scrollen, allebei goed. Ook leuk: er zijn ontelbaar veel poppenoutfitopties en nog meer props zoals aan een poppenmandjes, -bedjes en wagentjes. Smullen.

Voor de wat oudere kindjes kun je je lol op aan de vingerverf en de klei van Neogrün. Nee, wij kenden dit merk ook niet maar plaatsen het direct op onze wensenlijst! En er is een enorm leuk boekenassortiment welke Jessica en Susan met liefde samenstellen.

U snapt: Team Bart hoopt stiekem op een tweede winkel in de randstad, al is zo’n dagje Meppel en omgeving ook best een lekker idee. Langsgaan? Dat kan op het volgende adres: Hoofdstraat 9,  Meppel.