6 juni 2018, door Toine Legters

Bijna open: BARDAK Amsterdam

6 juni 2018, door Toine Legters

Bijna open: BARDAK Amsterdam

Bekend met Bar FISK? Zou wel moeten hoor, want het kleine restaurant aan de Eerste Sweelinckstraat op 23 is een fijne in de categorie 'avondje vakantie'. Tel Aviv meets Barca, hoewel dat Barca er vooral aan toegevoegd was om iedereen die niet bekend is met het (fantastische!) Tel Aviv een gevoel mee te geven. Niet nodig wat bij betreft: Tel Aviv has it all. Inmiddels lijkt het erop dat het team achter Bar FISK Amsterdam daar inmiddels van heeft weten te overtuigen want de club will strike again en wel op de Ferdinand Bolstraat 12 (voorheen Café De Kroeg). Sfeer? Tel Aviv Street Style. Naam? BARDAK.

 

 

BARDAK

BARDAK

Naast die toplocatie én de in het verleden behaalde zeer positieve resultaten, voorspellen we een positieve garantie voor de toekomst van BARDAK.

En denk nou niet dat het hier om een nieuw Amsterdams dakterras gaat… Neen. In ’t Hebreeuws betekent Bardak ‘georganiseerde chaos’. Wat in Amsterdam resulteert in een ruig interieur. Graffiti, donkergroen, okergeel, verweerde golfplaten en oude straatlantaarns. Wat lukraak gesmeten verf en minder lukraak gekozen streetart maken BARDAK op zijn rauw Tel Aviv’s af.

Uiteraard doen  niet alleen de looks denken aan de Israëlische kustplaats: op het cocktailmenu staat verschillende cocktails waarin Arak gebruikt wordt, een typische drank uit het Midden-Oosten, en ook de speciaalbieren rieken naar Tel Aviv. De honger stillen mag met de kleine gerechten: van borrelen tot een avondvullend programma. Bovendien is Bardak tot laat open om ook in de kleine uurtjes de lekkerste skewers, kebab of rib-eye te serveren. We like.

Overigens ken ik persoonlijk geen stad waar je beter vega(n) kan eten dan in Tel Aviv, dus ook bij Bardak is het op dat gebied feest.