Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
18 January 2019
  • 25-01-2018
  • Amsterdam, Rotterdam

Bioscooptrein tussen Amsterdam en Rotterdam @ IFFR

Bioscooptrein tussen Amsterdam en Rotterdam @ IFFR

Eerst een bekentenis: ik ben geen enthousiast bioscoopganger. Oeps. Dat heeft te maken met zitten in het donker op stoelen waarvan je niet weet wat er allemaal op heeft plaatsgevonden. O zo smetvrees-flauw, ik weet het, maar zet het maar eens uit, dat gevoel. Op treinen in daglicht ben ik, gek genoeg, echter dol. Net als ik dat ben op Amsterdam én op Rotterdam. En op het Betere Entertainment. Laten we daar aangekomen zijn bij het moraal van dit verhaal: tot en met 4 februari rijdt er een heuse bioscooptrein tussen Amsterdam en Rotterdam, met dank aan het International Film Festival Rotterdam!

Piccolo en popcorn incluis. Een briljant idee natuurlijk, vooral omdat 1) veel toeristen en zeker ook Amsterdammers nog steeds denken dat alles altijd maar in Amsterdam gebeurt, wat niet zo is. En omdat dit 2) een goede reden is om weer eens op en neer naar Roffa te reizen.

De bioscooptrein is eigenlijk een gewone trein met bioscoopcoupé waarin orde films van het filmfestival worden vertoond. Pak je mis wat betreft die coupé, dan kun je met je laptop of telefoon dezelfde film bekijken via de app CinetraiNS. Slim.

En dat niet alleen: de trein gaat, naast van Amsterdam naar Rotterdam, de thuishaven van het filmfestival, ook naar Utrecht, Eindhoven en Den Haag! Alle treintijden en overige informatie vind je hier: IFFR Bioscooptrein