20 januari 2021, door Maartje

Birds of Nature

20 januari 2021, door Maartje

Birds of Nature

Tsja, we kunnen hier wel allemaal een beetje los blíjven gaan over al die leuke, smaakvolle, o zo knuffebare uberzachte, beeldschone kinderkleding maar joh, dan kunnen we bezig blijven. Waar, helemaal waar. We zouden er mee moeten stoppen. Maar niet vandaag. Nee, vandaag móeten we het nog even hebben over Birds of Nature, een Nederlands - jawel, al het goede komt heus niet alleen uit Scandinavië of Australië - kinderschoenenlabel dat het fenomeen 'wanderlust' graag mag bejubelen. En 'nature'. And who are we to disagree.

Een en ander wordt op kleine schaal in Portugal geproduceerd, alles eerlijk. Dat begon met een kleine Birds of Nature collectie zachte leren ‘bootjes’, schoenen dus. Een collectie die gaandeweg groter en groter werd, zonder zijn sympathieke travel-lusterige in to the wild look & feel te behouden. Pardon my French. Er zijn schoenen voor kleine avonturiers, zachte buigzame gevalletjes in de mooiste tinten bruin.

Er zijn booties voor de de herfst (met een ‘snor’, je weet wel, van die franjes voorop, like) en voor de winter en er zijn booties voor op de maan. Pardon? Moon Boots, je weet wel, maar dan in mini variant. TE leuk. Bij dezen met stip favoriet, hoewel vooral leuk voor de kids die al kunnen stappen (zijn we alleen in het idee dat een nog-niet-lopende baby met (leren) schoentjes altijd een beetje doelloos en zelfs een beetje sneu is? Dat terzijde). En de Birds of Nature collectie breidt maar uit: er zijn nu ook ‘mama clutches’ (hoezo moet dat woord mama er eigenlijk voor?) in dezelfde beeldige kleuren en hetzelfde heerlijke soepele leer en er zijn sjaals. Alles mooi.