7 mei 2023, door Maartje

5 x vintage(look) wiegjes en ledikantjes

7 mei 2023, door Maartje

5 x vintage(look) wiegjes en ledikantjes

Ah, het feest dat het inrichten van de babykamer heet, daar zijn we hoor! Nu is het natuurlijk best wel duidelijk dat je je eigenlijk niet om de rotan wiegjes heen kunt. Want leuk en cute en stiekem, in verhouding met de houten mee-groei-bedjes, hartstikke voordelig (of wordt het toch een Moses mandje... Still in doubt here, ach, beide waarschijnlijk). Een half jaar maximaal kan je baby er in, zo hebben we uitgevogeld, in die gezellige rotan wiegjes én in de mooie Moses mandjes. Daarna groeit de mini uit de meestal 80 cm die de bedjes lang zijn. En dus loont een iets grotere variant toch ook, met een 'nestje' erin voor de eerste periode. Bijvoorbeeld. O de keuzes. Om je op weg te helpen een selectie van de beste webadressen, in onze optiek. Graag gedaan.

Lidor

Lidor

Speels logo dat – eerlijk is eerlijk – mij in eerste instantie een beetje terug deed deinzen. Maar hold your horses: verder is de website lekker overzichtelijk, zijn er rotan-wiegjes die net even anders zijn dan ‘die ene’ die je overal ziet (let wel: tijdig bestellen is een must, anders is-ie weer weg) en strakke stijlvolle ledikanten waarmee je niet mis kunt pakken. So far voor de bedjes want er is meer, veel meer. Kasten, beddengoed, verzorgingsets, tipitenten, kleertjes etc etc. Al vinden we Lidor het best in meubels. Wat ze ook hebben: de te leuke ‘schoolbals’ van Numero 74, voor straks voor erbij.

Lidor

 

Van Oude Dingen

Van Oude Dingen

Niet alleen voor de kinderkamer, maar daar hebben ze wel veel mooi vintage design voor. Een strakke jaren 60 commode in warm hout, wederom die mooie maar weer net even anders rotan jaren ’50 wieg (zo mooi!), een schoolplaat voor aan de muur… Alles met heel veel smaak en liefde geselecteerd voor een goede prijs.

Let ook hier op: van alles is er maar één en veel items op de fijne, overzichtelijke site zijn allang en breed verkocht. In de smiezen houden dus.

Van Oude Dingen

Kidsmill

Kidsmill

Mooi en ongecompliceerd is het Duitse Kidsmill. Bovendien verkopen ze van die houten onderstellen voor Moses mandjes ook los.

Kidsmill 

Mevrouw Kraai

Mevrouw Kraai

Van die items die je ook op marktplaats vinden kunt, maar dan opgefrist, gestyled en thuisbezorgd. En bovendien vaak nog op voorraad.

Mevrouw Kraai 

Brocante Babybedjes

Brocante Babybedjes

Al dat brocante kan truttig zijn, daarvan is het design van de website van Oma Sjanet best een beetje een goed voorbeeld. Maar we love Oma Sjanet vanwege haar massieve houten ledikanten.

Brocante Babybedjes