8 juni 2020, door Maartje

7 x vintage(look) wiegjes en ledikantjes

8 juni 2020, door Maartje

7 x vintage(look) wiegjes en ledikantjes

Ah, het feest dat het inrichten van de babykamer heet, daar zijn we hoor! Nu is het natuurlijk best wel duidelijk dat je je eigenlijk niet om de rotan wiegjes heen kunt. Want leuk en cute en stiekem, in verhouding met de houten mee-groei-bedjes, hartstikke voordelig (of wordt het toch een Moses mandje... Still in doubt here, ach, beide waarschijnlijk). Een half jaar maximaal kan je baby er in, zo hebben we uitgevogeld, in die gezellige rotan wiegjes én in de mooie Moses mandjes. Daarna groeit de mini uit de meestal 80 cm die de bedjes lang zijn. En dus loont een iets grotere variant toch ook, met een 'nestje' erin voor de eerste periode. Bijvoorbeeld. O de keuzes. Om je op weg te helpen een selectie van de beste webadressen, in onze optiek. Graag gedaan.

 

 

 

 

 

 

Lidor

Lidor

Speels logo dat – eerlijk is eerlijk – mij in eerste instantie een beetje terug deed deinzen. Maar hold your horses: verder is de website lekker overzichtelijk, zijn er rotan-wiegjes die net even anders zijn dan ‘die ene’ die je overal ziet (let wel: tijdig bestellen is een must, anders is-ie weer weg) en strakke stijlvolle ledikanten waarmee je niet mis kunt pakken. So far voor de bedjes want er is meer, veel meer. Kasten, beddengoed, verzorgingsets, tipitenten, kleertjes etc etc. Al vinden we Lidor het best in meubels. Wat ze ook hebben: de te leuke ‘schoolbals’ van Numero 74, voor straks voor erbij.

Lidor

 

Van Oude Dingen

Van Oude Dingen

Niet alleen voor de kinderkamer, maar daar hebben ze wel veel mooi vintage design voor. Een strakke jaren 60 commode in warm hout, wederom die mooie maar weer net even anders rotan jaren ’50 wieg (zo mooi!), een schoolplaat voor aan de muur… Alles met heel veel smaak en liefde geselecteerd voor een goede prijs.

Let ook hier op: van alles is er maar één en veel items op de fijne, overzichtelijke site zijn allang en breed verkocht. In de smiezen houden dus.

Van Oude Dingen

Mevrouw Kraai

Mevrouw Kraai

Van die items die je ook op marktplaats vinden kunt, maar dan opgefrist, gestyled en thuisbezorgd. En bovendien vaak nog op voorraad.

Mevrouw Kraai 

Kidsmill

Kidsmill

Mooi en ongecompliceerd is het Duitse Kidsmill. Bovendien verkopen ze van die houten onderstellen voor Moses mandjes ook los.

Kidsmill 

Studio Wietske

Studio Wietske

Google ‘rotan babybedje’ en Studio Wietske popt op. Terecht ook, want Wietske heeft een uitmuntende hand van kiezen, knapt waar nodig een en ander op, stylen en fotografeert haar vondsten aantrekkelijk (zeker voor wie niet zo goed door schimmige marktplaatskiekjes heen kan kijken een uitkomst) en verkoopt ze voor een nog aantrekkelijkere prijs. Wederom: weg is weg en Wietske is geliefd. U bent gewaarschuwd. O, en van die knappe vintage wandelwagens? Studio Wietske.

Studio Wietske

Mintimoon

Mintimoon

Deze wilde ik bijna niet delen want in de speurtocht naar nieuwe wiegjes (want glanzend nieuw en lekker fris en fruitig is toch wat waard) én in de beste prijs-kwaliteit-verhouding, komt Mintimoon als best uit de test. Groot is de collectie niet, fraai wel.

Mintimoon 

ps. een schoon en fris babymatras in alle soorten en maten en voor iedere prijscategorie voor in die tweedehands wiegjes en ledikanten scoor je gewoon op Bol.com. Kind kan de was doen.

Brocante Babybedjes

Brocante Babybedjes

Al dat brocante kan truttig zijn, daarvan is het design van de website van Oma Sjanet best een beetje een goed voorbeeld. Maar we loven Oma Sjanet vanwege haar massieve houten ledikanten.

Brocante Babybedjes