Nederland, Amsterdam16 oktober 2020, door Maartje

Blauwe Theehuis is Proeflokaal Brouwerij ‘t IJ in het Vondelpark

Nederland, Amsterdam, 16 oktober 2020, door Maartje

Blauwe Theehuis is Proeflokaal Brouwerij ‘t IJ in het Vondelpark

Kleine tentjes worden opgekocht door grote bedrijven, de bruine kroeg is bijna weg en af en toe verandert er gewoon te veel. Des te fijner om te merken dat sommige verandering juist goed is - wanneer je er niets van merkt en wat je merkt is beter geworden. Bravo Brouwerij 't IJ in het Theehuis in het Amsterdamse Vondelpark. Waar het nog steeds het Blauwe Theehuis heet, maar dan met een betere bierselectie.

Brouwerij 't IJ

Brouwerij 't IJ

Het personeel werd overgenomen door de mensen van Brouwerij ‘t IJ en er werd besloten dat het eerste jaar zoveel mogelijk hetzelfde blijft, met een beetje extra en dat is ook goed gelukt. De buitenkant blijft blauw, het terras blijft staan waar het staat en voelen we eigenlijk allemaal niet zo gek veel van de veranderingen. Ja, je hoeft om 20 uur je biezen niet meer te pakken als je net lekker in de zon zit te chillen. Holla. Sterker nog: na 20 uur kun je blijven zitten en pimpelen met een reeks van de beste Amsterdamse biertjes. Er komt zelfs een avondkaart (yes, flammkuchen!).

En zo heeft Brouwerij ‘t IJ, naast de molen in Amsterdam Oost, wederom een iconisch Amsterdams pand te pakken. Eerlijk? Er had geen betere partij in kunnen komen als je het ons vraagt. Nu snel weer terrassen open en een Flink in de zon. Proost.