Nederland, Amsterdam4 november 2020, door Barts Boekje

boutique hotel Park Plaza Vondelpark in Amsterdam werd in een gloednieuw jasje gestoken

Nederland, Amsterdam, 4 november 2020, door Barts Boekje

boutique hotel Park Plaza Vondelpark in Amsterdam werd in een gloednieuw jasje gestoken

Boutique hotel Park Plaza Vondelpark Amsterdam is compleet gerenoveerd en gut-oh-gut wat is het mooi geworden. Eerst even de veiligheid; omdat ze pas net open zijn, heeft het hotel zich helemaal kunnen aanpassen aan de huidige veiligheidseisen. De kamers worden na elk bezoek geheel ontsmet en rondom alle kastdeurtjes zitten speciale papieren ‘zegels’ zodat je zeker weet dat niemand je voor is geweest. Zomaar een detail, maar wel eentje waarvan wij denken; er wordt hier écht aan je gezondheid gedacht.

Boutique hotel Park Plaza Vondelpark, Amsterdam

Boutique hotel Park Plaza Vondelpark, Amsterdam

En dan de specs waarom je hier absoluut een keertje een staycation wilt boeken; het hotel is super kinderproof! Van reisbedjes tot kleinigheidjes voor de koters op de kamer, een privétuin waar lekker gespeeld kan worden (er is zelfs een vijvertje met vissen. Mind you; midden in de stad) en dan is er het Vondelpark zelf natuurlijk. Je steekt de straat over en hup, je bent al in het park. Een paar minuten later sta je bij café het Groot Melkhuis, met een reusachtig terras aan het water en een even zo grote speeltuin. Die zijn nu natuurlijk dicht, maar een kop koffie afhalen is wel mogelijk. Even verderop vind je een openbare speeltuin, inclusief zelfgemaakte boshut en meterslange schommels. Genoeg voor uren vertier, waarna je daarna lekker kunt gaan lunchen (of borrelen) en shoppen in de Cornelis Schuystraat.

Italiaanse sferen bij restaurant Tozi

Italiaanse sferen bij restaurant Tozi

Nog even terug naar het hotel; het bed is gigantisch en gedekt met Egyptisch linnen, de inloopdouche zalig (en groot genoeg voor twee ;-). En het vernieuwde design is cool; geïnspireerd op de vele vogels die het Vondelpark huisvest. Last but not least; in het hotel vind je het Italiaanse restaurant Tozi. Niet zomaar een Italiaan, niet zomaar een hotel-restaurant. Eerlijk gezegd waren we echt flabbergasted over hoe goed het eten en de wijn was en hoe we hier in de watten werden gelegd. Specialiteit van het huis is de 2-persoons tonnarelli ‘Cacio e Pepe’; een enorme Parmezaanse kaas zo groot als een zwemband met hete pasta erin. De hitte van de pasta smelt de binnenkant van de kaas. De pasta wordt zo vanuit de kaas aan tafel bij je opgediend. Ook écht proberen; de buffalo ricotta ravioli met dun gesneden plakjes zwarte truffel. En de zucchini fritti; knapperig gefrituurde courgette frietjes. Nouja, met de rest van de kaart is ook niets mis. Het liefste hadden we álles besteld. Heel eerlijk gezegd scheelde het niet veel. Gelukkig hadden we flink gewandeld.