6 december 2023, door Nina van Hilst

Coffee to go cup: deze koffiebekers zijn lekvrij en fijn voor onderweg

6 december 2023, door Nina van Hilst

Coffee to go cup: deze koffiebekers zijn lekvrij en fijn voor onderweg

Naar schatting verdwijnen er jaarlijks een miljard koffiebekers bij het afval. Voor al je koffierondjes mag je favo coffee to go cup dus mee. Lekker duurzaam en prettiger drinken dan een wegwerpbeker waar je makkelijk mee knoeit. Welke koffiebekers zijn nu écht lekvrij? En welke koffiebekers vinden we fijn, knap en gezellig? Deze merken zitten standaard in onze to go tas.

Kambukka

Kambukka

Om maar meteen met de meest veelgestelde vraag te beginnen: wie heeft de echt lekvrije coffee cup? Wij zijn al een poosje fan van Kambukka. Het merk heeft vrolijk gekleurde koffie- en thee bekers in 300ml en 500ml formaat. Met een dop die helemaal lekvrij is en toch makkelijk in gebruik. Hoppa. Mocht je ook graag een warm soepje lusten, Kambukka heeft ook food jars. In zowel de koffiebekers als de food jars blijft je drinken en eten natuurlijk lekker lang warm. Of heerlijk lang fris in het geval van koude versnaperingen.

Kambukka

 

Keep Cup

Keep Cup

Een van de eerste merken coffee to go cups was Keep Cup. Al ruim tien jaar geleden kwamen ze met een herbruikbaar koffiekopje met deksel. Deze cups zijn er in drie maten: XS, S en M. En eigenlijk alledrie lekker om in je hand mee te nemen. En – nu worden we echt snobs – hoewel we soms willen dat ons drankje lang warm blijft, er drinkt niks zo lekker als een glazen kopje. En, naast de thermo cups, heeft Keep Cup ook glazen cups. Het leuke aan Keep Cup is toch wel dat je beker helemaal samengesteld kan worden zoals jij wilt. De kleuren van de warmtebestendige band, het deksel en het lipje mag je helemaal zelf uitzoeken. Gezellig toch? Keep Cup is helaas niet lek-proof als je hem zo in je tas wilt gooien.

Keep Cup

 

Weducer van Kaffeeform

Weducer van Kaffeeform

Wanneer je liever geen plastic gebruikt – en dat snappen we – denk dan aan een koffiebeker gemaakt van koffiedrab. Wat?! Kaffeeform maakt koffiekopjes – voor thuis – en to go cups van gerecycled koffiedrab. Ze worden online verkocht of wanneer je in Haarlem woont, vind je ze bij Mica Coffeebar. Waarschijnlijk willen de dames van Mica hem ook wel naar je opsturen. En als we dan nóg een puntje kritischer mogen zijn; zwarte koffie vinden we in thermoscups vaak wat bitter worden. In deze cups van wat zachter materiaal blijft de koffie goed op smaak. Laatste puntje over deze Weducer van Kaffeeform; de cup is mooi qua design en heeft een mooie duurzame gedachte.

Kaffeeform