Nederland, Amsterdam2 augustus 2022, door Michel + Renske

Boothuis aan de Sloterplas is de ultieme zomerstek (kidsproof!)

Nederland, Amsterdam, 2 augustus 2022, door Michel + Renske

Boothuis aan de Sloterplas is de ultieme zomerstek (kidsproof!)

De droom als je ouder bent: een stek waar kroost ronddartelt en zich vermaak in de speelhoek en jij aan een goede hap met drankje zit. Voor dit scenario ga je naar Boothuis aan de Sloterplas.

Boothuis opende onlangs en is een must visit- ook zonder kids een fijne plek met heerlijk interieur, goede service, lekkere pizza's en andere happen. Wij zijn om.

Boothuis

Boothuis

Een kleine fietstocht door de bossen en je vindt Boothuis. Gelegen naast een kanoverhuur (ook meteen een tip!) aan het water. Vanuit de verte zie je het rood-witte huisje al staan, doet ons denken aan een soort clubhuis. Is leuk.

Bij Boothuis zijn er zalige plekken buiten op het terras a.k.a. vlonder, maar ook heerlijke tafeltjes binnen. Zoals ze zelf zeggen; geen uitgedacht interieur plan maar gewoon stijlvol (als je het ons vraagt dan). Lampjes aan het plafond, fijne speelhoek, houten tafels en stoelen, easy does it.

En als je ons dan om ons favo plekje vraagt? Dan is dat de groene bank die met openslaande deuren aanvoelt als buiten. Heerlijk om je dag te beginnen met een bakje koffie.

 

Eten en drinken

Eten en drinken

Los van het fijne onderkomen is de kaart ook zeker niet matig. Bij Boothuis houden ze het graag simpel en dat vinden we hier dan ook helemaal passen.

Een grote lijst borrelhappen: brood met zeewier-boter maar ook een portie bitterballen zijn hier te krijgen. Daarnaast veel pizza’s – dus de keuze is reuze. Tijdens de lunch zijn er heerlijke broodjes, burrata en dat soort werk. Niks op aan te merken.

Vers bier van de tap, prima wijnen en fijne sappen. Als je wil zit je bij boothuis van ‘s ochtends tot ‘s avonds heerlijk.

Boothuis Amsterdam, Christoffel Plantijngracht 4