Nederland, Amsterdam22 april 2022, door Michel + Renske

De leukste (soort van) boerderijen van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 22 april 2022, door Michel + Renske

De leukste (soort van) boerderijen van Amsterdam

Diertjes kijken, altijd leuk voor kroost en helemaal als er nog een fijn café bij zit waar ouder/verzorger zich ook wel weet te vermaken met een krantje en vanuit zittende positie oog op de kids kan houden. Zonnetje, kop thee, koekje erbij. Niemand die ons wat maakt deze (woens)dag. Onze favoriete (soort van) boerderijen van Amsterdam.

Verbroederij

Verbroederij

Pontje naar Noord pakken (of de fiets, mocht je je al in Noord bevinden) en lekker naar Verbroederij. De pont is allereerst al een leuke activiteit, zeker voor wie met de koters is, en dan is de bestemming ook nog eens 10 punten waard. Oké, Verbroederij telt niet helemaal als een echte boerderij, want ‘slechts’ 2 varkens en een aantal kippen en dat is het. Maar het idee is er zeker wel! Beestje kijken kan en goed zitten al helemaal.

Je kan van koffie met appeltaart door naar de borrel met bitterbal. Daarnaast is er naast diervertier ook genoeg te spelen, met dank aan de giga-zandbak, de (rol)schaatsbaan en allerhande speelgoed overal.

Fruittuinen van west

Fruittuinen van west

Bij de Fruittuinen van West in Amsterdam West (joh) kun je je lol op. Naast een grote en uitgestrekte fruittuin met tal van appelbomen en ander soort (fruit)bomen, is er een fantastische boerderij met allerlei dieren. Hordes ganzen, varkens en koeien. Verder is er een heerlijk café waar je koffie kan afhalen met lekkers. En zijn er ook nog meer dan genoeg mogelijkheden voor een broodje en borrel.

In die biowinkel haal je meteen ook lekkere spullen voor mee naar huis. Just saying.

 

Kinderboerderij de Pijp

Kinderboerderij de Pijp

Je verwacht het misschien niet, maar in de drukbevolkte Pijp bevindt zich, verscholen in de mensenmassa, een heuse kinderboerderij! Eigenlijk praktisch middenin de woonwijk. Ha! Naast de vele dieren die ze hebben, is er ook genoeg te doen: een bomvol rooster met activiteiten die je terug kunt vinden op de site. Voordat je gaat, zeker even de openingstijden checken, want vaak gaan ze pas wat later op de dag open (voor de vroege vogels onder ons).

Kinderboerderij de Werf

Kinderboerderij de Werf

Bij Science Park in Amsterdam Oost, niet heel ver van het Flevopark waar je natuurspeeltuin jeugdland vindt, bevindt zich Kinderboerderij de Werf. Een kleinschalige boerderij met diertjes en een hotel waar je je cavia of konijn in goede handen kan achterlaten indien je op vakantie gaat. Varkens, ezels, schapen, genoeg te zien.

Lindenhoff

Lindenhoff

Beetje valsspelen is Lindenhoff wel, want officieel Baambrugge. Bij Lindenhoff tref je aan: een boerderij; grote stallen, kippen die rondscharrelen, maar daarnaast ook een heerlijk café voor koffie en (we noemen) een saucijzenbroodje en dat soorts. Daarnaast een heerlijk speeltuintje waar kids kunnen uitrazen.
En boodschappen doe je natuurlijk in de Marché.

Kinderboerderij Zimmerhoeve

Kinderboerderij Zimmerhoeve

Aan de schimmelweg in Oud West bevindt zich Zimmerhoeve. Stadsboerderij Zimmerhoeve om precies te zijn. Bij Kinder-stadsboerdeij Zimmerhoeve is er naast de vele dieren ook een uitgebreide tuin waar groenten en kruiden worden verbouwd – uiteraard zou dat niet compleet zijn zonder verkoopstalletje waar je verse oogst kan inslaan.