Nederland, Utrecht18 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Dineren in een imposante kerk bij Brasserie Buut in Doorn

Nederland, Utrecht, 18 januari 2021, door Margaux van der Mieden

Dineren in een imposante kerk bij Brasserie Buut in Doorn

Eten van Brasserie Buut in Doorn is een lokaal feestje. Namelijk: Buut is heus niet zomaar een brasserie, nee nee, Buut zit in een voormalige kerk met mooie glas-in-lood-ramen. Het oog wil immers ook wat. De kleuren in het interieur komen terug in die mooie ramen. Koraalrood, groen, turquoise en geel à la brasserie stijl. En dan is er voor de innerlijke mens, zoals dat heet, ook nog goed gezorgd: bij Buut draait alles om verse, duurzame producten van Nederlandse bodem. Goede kwaliteit in een mooi jasje, kijk, daar houden we van.

Brasserie Buut

Brasserie Buut

Op het menu van Brasserie Buut prijken paddenstoelen-truffelrisotto van emmertarwe van Landgoed Zuylestein, pesto van zevenblad, stroganoff van gestoofd bokkenvlees en zuurkool uit eigen vat met wildrookworst uit de buurt. Yum! Of er aan het kleine spul gedacht is? Nou en of! Denk aan een mac ‘n’ cheese, fish&chips en een eenvoudige flammkuchen.

Voor nu hebben ze een take-away menu met Buutboxen! De basic Buutbox met 3 voor- en 3 hoofdgerechten. Iets te vieren? Ga voor de feestelijke Buutbox of vegabox met 3 voor- en 3 hoofdgerechten, een fles wijn naar keuze en een selectie Nederlandse kaas en friandises. De box wisselt wekelijks van gerechten. Tafel dekken, kaarsen aan, even opwarmen en eet smakelijk!