Nederland, Utrecht11 september 2020, door Maartje

De Zagerij Utrecht

Nederland, Utrecht, 11 september 2020, door Maartje

De Zagerij Utrecht

In Utrecht? Vraagtekens bij waar heen te gaan? Think no further: het all time good to go café-restaurant De Zagerij in de voormalige fabriek van Pastoe is het keiharde antwoord. Want een plaatje, dat sowieso. En gerund door de eigenaren van Utrechtse bewezen restaurantparels Mammoni en Pronto Pronto. De Zagerij staat op het Rotsoord, een cool so called 'hotspot terrein' in Utrecht. Net buiten het stadshart en op loopafstand van station Vaartsche Rijn (lopen vanaf het CS kan ook maar dat kost je een half uur, parkeren kan daarentegen voor de deur). Nog even over dat plaatje dat De Zagerij is: de voormalige meubelzagerij heeft gigantisch hoge plafonds (licht licht licht!), authentieke ramen (prachtig) en een deel van de oorspronkelijke inrichting werd behouden. En natuurlijk zijn er overal Pastoe meubels. Last but not least: De Zagerij heeft een geweldig terras pal aan het water.

De Zagerij

De Zagerij

Het restaurant is verdeeld in verschillende ‘huiskamers’. In het restaurant dat grenst aan de open keuken wordt voornamelijk de kleine, vega-menukaart bereid. Er is een goede borrelbar, een smaakvol gedeelte met een knappe haard en verschillende zithoeken. Op de menukaart vind je goede klassiekers zoals een steek tataar, maar ook geroosterde kool en genoeg andere vega opties. Voor ieder moment van de dag zit je bij De Zagerij goed. 

Agenda en meer

Agenda en meer

De Agenda van De Zagerij is er ook eentje om in de gaten te houden. Zaagse Deuntjes, hoe relaxed wil je je weekend afsluiten. Gezellige livemuziek met de lekkerste happen van De Zagerij. Go go go Utrecht.

De Zagerij is ook een fijne plek voor meetings en ander zakelijk gebeuren. Privé zalen maar wel de gezellige achtergrondgeluiden van een restaurant

De Zagerij