Engeland, Devon26 augustus 2020, door Maartje

Brownscombe Luxury Glamping, Devon Engeland

Engeland, Devon, 26 augustus 2020, door Maartje

Brownscombe Luxury Glamping, Devon Engeland

Bart zou Bart niet zijn als we van kamperen geen luxueuze aangelegenheid zouden maken. Let even op de titel: Luxury + Glamping. En dan te bedenken dat een glamping te allen tijde al luxe zou moeten zijn. In dit geval is plus plus zeker geen min - hoe zou dat ook kunnen als we het over een luxe logeeruitje hebben? Dan is more immers altijd more! Het leven is immers al zwaar genoeg en eerlijk is eerlijk, we werken er hard genoeg voor. Niemand (op een enkeling na dan) die dan voor zijn (of haar) lol in de modder gaat zitten.

En zo is daar Brownscombe Luxury Glamping (alleen voor de naam doe je het al) in het Engelse Devon. Devon? Zeker! Dat is vlakbij het door ons o zo geliefde Cotswolds maar dan nét wat minder bekent, net wat minder druk en gewoon net wat meer uniek. We dikke vette like. 

Brownscombe Luxury Glamping, Devon Engeland

Brownscombe Luxury Glamping, Devon Engeland

Bij Brownscombe Luxury Glampin worden marshmallows geroosterd boven een zelfgestookt vuur, er is een grote dierentuin in de buurt en een kinderboerderij waar lammetjes gevoerd mogen worden en op pony’s kan worden gereden. Perfect voor kroost vanaf 5 jaar: je krijgt ze er gegarandeerd alleen met (heel veel) moeite (en wat omkopen) weg. Maar heb je geen kroost, dan is het ook een heel goed idee om een ‘kamertje’ te boeken: het oord is groot en niemand zal last van elkaar hebben. Just what the doctor ordered anno 2020.

Heel leuk is Brownscombe Cabin, een huisje in een rustig hoekje van het terrein, geschikt voor vier mensen. Er past een kinderbedje in en honden zijn welkom, mits goed opgevoed. Je vindt hier een heuse keuken met alles erop en eraan, een enorme koperen badkuip om in te verstoppen als het allemaal teveel wordt en een (deels) overdekt terras zodat je in weer en wind buiten kunt zitten. Zachte kleedjes liggen overal verspreid, en er zijn genoeg plekken om te spelen. Een speciaal ingebouwd stapelbed voor de kin- deren, met bij ieder bed een raampje om naar buiten te kijken en dieren te spotten. Neem wel zelf spelletjes en ander vermaak mee, de hutjes zelf zijn namelijk écht bedoeld voor rust (en vrij saai).