Engeland9 april 2021, door Maartje

Artist Residence Cornwall

Engeland, 9 april 2021, door Maartje

Artist Residence Cornwall

Het Artist Residence in Cornwall is inmiddels al een een jaar of tien ons go-to hotel aan de Engelse kust. Het concept begon nog iets eerder toen Justin in zijn familiehotel in Brighton aan de slag ging. Het interieur verdiende een frisse wind, maar geld was er niet en dus werd er een oproep gedaan aan artiesten. Geen galerij die jouw werk toont, geen probleem want wij hebben een hotel. Dat bleef niet ongehoord en de make-over was in no time een feit en daarmee ook de huidige naam. We komen met liefde naar het Cornish landschap en wat blij waren we dan ook toen het Artist Residence in een landhuis trok aan deze prachtige seaside.

 

Rustiek Engels

Rustiek Engels

Een klein hotel is het en een werkelijk fantastische (lees: on top of our list, maar dan ook echt on top). In het huis zestien reguliere gastenkamers en drie suites waarin gekleurde houten boerderijdeuren, prachtige vloerkleden en landelijke meubels zorgen voor elk een eigen eclectische uitstraling. En uiteraard overal kunst, veel kunst. Het is dat het zo huiselijk voelt, anders had het een museum kunnen zijn. Oh, en hebben we het al gehad over het uitzicht dat je hebt vanuit de lofts? Uitkijkend op de zee, St. Michael’s Mount en natuurlijk het historische Penzance.

Dan is er ook nog het super romantische The Cottage, onderdeel van, maar op een steenworp van het hotel. Eenzelfde rustiek Engels interieur uit het boekje: houtkachel, met hout beklede wanden en geweldige House of Hackney prints en stoffen (we love).

Clubhouse

Clubhouse

Net als bij elk Artist Residence is ook hier een Clubhouse en de naam zegt het al, het is een echt proper clubhuis. En niet alleen voor hotelgasten (sterker nog in de zomermaanden gewoon reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje), vooral ook voor de locals en eigenlijk iedereen die zich op dat moment in de omgeving bevindt. Met een knusse bar, lounge met wederom houtkachel, restaurant en in de warmere maanden een seafood shack in de tuin vol met – jawel – House of Hackney prints, is er voor elk moment wel een heerlijke hoek te vinden. Verwacht verse, gezonde gerechten gemaakt met enkel en alleen producten uit Cornwall al dan niet gerookt in hun eigen smokehouse. De tapbieren komen van de lokale brouwerij en vergeet ook zeker de ciders niet, want wat moeten ze anders met al die appels uit de welbekende Cornisch boomgaarden. Afijn, we willen het.

Artist Residence Cornwall

Meer Artist Residence

Brighton is de geboorteplek van het Artist Residence en langzaamaan komen er meer prachtige hotels uit de handen van Justin en Charlie ingericht met vele kunstwerken. Dromen van kunst kan ook in Londen (Pimlico), Bristol en Oxfordshire in de immer fijne Cotswolds.