4 augustus 2022, door Brigitte Hoogdorp

De Brunch Club: Een van de meest smakelijke lunchrooms in Rotterdam-Noord

4 augustus 2022, door Brigitte Hoogdorp

De Brunch Club: Een van de meest smakelijke lunchrooms in Rotterdam-Noord

Toen Bertmans de kade verliet, moesten we heel even slikken. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en als een leuke hotspot verdwijnt, dan moet er toch wel wat leuks voor in de plaats komen. Inmiddels is de Brunch Club een gevestigde naam en kunnen we met zekerheid zeggen dat het aan al onze verwachtingen van een leuke tent voldoet (en ze zelfs overtreft). De Brunch Club is een van de meest smakelijke lunchrooms in Rotterdam-Noord

De Brunch Club

De Brunch Club

Rotterdam-Noord… aan de wijk alleen al zouden we eigenlijk een heel artikel moeten wijden. Als je niet uit Rotterdam komt, is het misschien buiten je vertrouwde route, maar we beloven dat het zeker een bezoek waard is. Je vindt er de leukste lunchrooms en restaurants, en de sfeer is er gewoon ronduit fantastisch. Als je alleen al vanuit het Noordplein naar de Zwaanshals of de Zaagmolenkade loopt heb je aan 10 vingers al bijna niet genoeg om de leuke tentjes te tellen.

Zo ook de Brunch Club. Toen Bertmans de kade verliet, moesten we heel even slikken. We zijn nu eenmaal gewoontedieren en als een leuke hotspot verdwijnt, dan moet er toch wel wat leuks voor in de plaats komen. Inmiddels is de Brunch Club alweer een tijdje een gevestigde naam en kunnen we met zekerheid zeggen dat het aan al onze verwachtingen van een leuke tent voldoet (en ze zelfs overtreft). De zaak en het terras lijken elke dag helemaal vol te zitten. Dat zegt genoeg lijkt ons.

Het interieur is de afgelopen jaren niet veranderd, maar dat is ook niet nodig. Het is klein, knus en gezellig. Met een exposed brick wall, waar we, mits goed uitgevoerd, toch ook altijd wel warm voor lopen. Het terras is echt een verlenging van de zaak. Aan de Zaagmolenkade zit je heerlijk aan het water en al bij de eerste zonnestralen zit het terras helemaal vol. En, heel eerlijk, al is het stervenskoud, dan zitten er mensen op het terras als het binnen helemaal vol is. Soms heb je gewoon zo’n trek in hele goede ‘Duck Salad’, dan moet je het weer gewoon even voor lief nemen. 

De kaart is heerlijk divers en daar houden we van bij Barts Boekje. Je kunt bij De Brunch Club terecht voor zowel ontbijt als lunch. Ze hebben zelfs een aantal all day breakfast gerechten die ze heel de dag aanbieden. Wanneer de Eggs Norwegian voorbij komen zie je hoofden draaien, om vervolgens snel de kaart te scannen om te kijken wat het zou kunnen zijn. De porties zijn meer dan genereus en toch kunnen we het elke keer niet weerstaan om er extra zoete aardappelfrietjes bij te bestellen. Het kan natuurlijk aan ons liggen, maar bij ons staan deze toch wel in de top 3 van bijgerechten. Zelfs als het niet perse bij je eigen gerecht past. Maak je ontbijt of lunch compleet met een smoothie (tip: de Mighty Green is goddelijk!) of een cold pressed juice en je hebt de complete Brunch Club ervaring gehad.