Frankrijk, Parijs4 oktober 2019, door Maartje

bucketlist-er: restaurant SEPTIME Parijs

Frankrijk, Parijs, 4 oktober 2019, door Maartje

bucketlist-er: restaurant SEPTIME Parijs

Mocht je je afvragen waar de crème de la crème van Parijs (en die van New York, Londen, Tokyo en de rest van de wereld) gaat eten, in Parijs dus, dan is het antwoord: in restaurant Septime. Hoe ze het voor elkaar krijgen? Net als ieder ander: door gestaag iedere drie weken in te loggen of op te bellen, zeker een halfjaar lang, zo ongeveer de enige manier waarop een avond in het restaurant mogelijk is – de eigenaren doen voor zover bekend niet aan voorkeursbehandelingen. En dat is nou net een van de dingen die een diner bij restaurant Septime Parijs nog begerenswaardiger maakt.

Restaurant Septime Paris

Restaurant Septime Paris

Irritant, ja. Maar tsja, we willen OOK! Want zo zijn we. De tip? Veel makkelijker te realiseren is een lunch: een menu voor een heel schappelijke € 32,50, en echt net zo goddelijk als een avondmaal. Bovendien maak je alles dan nog net wat bewuster mee (is onze ervaring) en lig je bovendien lekker op tijd op je nest. Ook fijn, vooral voor de volgende drukke dag in Parijs.

Wat op tafel komt bij restaurant Septime ligt aan de nukken van de chef en het aanbod van de markt, maar een salade van gekleurde, o zo sappige tomaten met burrata en croutons, verse heilbot met gegrilde komkommer en Vietnamese pepers en vijgenijs om het feest af te sluiten, zou zomaar kunnen.

Toch een tafel voor de avond? Ga dan met honger: je wilt geen van de zes gangen van het tasting menu missen. Er is kreeft, er is aardbeientaart zoals je hem nog nooit geproefd hebt en er zijn wijnen waar je maanden later nog aan terugdenkt. Duur? Ja. Onvergetelijk? Ja.

Bijna net zo goed en iets gemakkelijker binnen te komen: Clamento, een deur verder van dezelfde eigenaren.

foto’s door Sophia van den Hoek voor Little Escapes