Nederland, Rotterdam13 augustus 2023, door Lotte van Zijl

Bij déze buitenbioscopen in Rotterdam vier je de zomer

Nederland, Rotterdam, 13 augustus 2023, door Lotte van Zijl

Bij déze buitenbioscopen in Rotterdam vier je de zomer

Wij kunnen het ook bijna niet geloven, maar na regen komt toch écht zonneschijn (als we de weer apps moeten geloven). Deze week ruil je je regenjas in voor een zwierig zomerjurkje en is het weer tijd voor zwoele zomeravonden. Wij tippen buitenbioscopen in Rotterdam waar je onder de sterrenhemel, en met een bak popcorn in je hand, van fijne filmklassiekers geniet.

 

Lantarenvenster

Lantarenvenster

Een van de meest romantische date nights als je het ons vraagt: een film kijken in de buitenlucht (het liefst onder een heldere sterrenhemel). Van 16 augustus tot en met 9 september plan je iedere woensdag, vrijdag of zaterdag zo’n date in bij het Lantarenvenster. Dus, trommel je lover, beste vriendin of moeder op en neem binnenkort plaats aan de terrasbios in Rijnhaven. Gaan jullie naar Triangle of Sadness, 500 days of summer of Jaws? De keuze is groot. En dat voor maar €6 per kaartje (die je trouwens híer koopt)

Keilecafé

Keilecafé

Surprise, surprise! In voor een spontane (gratis) woensdagavond? Stap op de fiets of pak de metro richting Marconiplein om vervolgens neer te strijken bij het Keilecafé. Haal een drankje, pak een stoel en zorg dat je om 21.30 uur klaar zit voor moment suprême, want zodra de film start weet je pas waar je naar gaat kijken. En geloof ons, de films zijn het altijd meer dan waard. Tip: de pizza’s zijn hier ook heel lekker. Zo worden die woensdagavonden ineens een heel stuk leuker.

Maaskantine aan de Maas

Maaskantine aan de Maas

Misschien ben je al geweest, maar misschien ook niet: bij de Maaskantine kun je al vanaf 14 juli iedere vrijdag van een filmavond genieten in de buitenlucht. Of beter gezegd: op het strand. En nóg beter: tijdens de zonsondergang. Romantischer wordt het niet. De ligbedden, kleedjes en koptelefoons liggen op jou en een vriendin te wachten, want je kunt hier nog tot en met 15 september terecht. Dus, zoek je favoriete film uit, boek hier je ticket (€12,50) en ga dat zien. It’s friday baby!