Nederland, Rotterdam31 juli 2022, door Barts Boekje

De leukste zomerse buiten uitjes in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 31 juli 2022, door Barts Boekje

De leukste zomerse buiten uitjes in Rotterdam

Rotterdam, voor ons een van de leukste steden aan de Maas. De stad loopt ook in de zomer natuurlijk over van de leukste uitjes. Je kunt heel je zomervakantie vullen met alle activiteiten in en om de stad. Van relaxen tijdens de Pleinbioscoop-dagen tot uitzinnig dansen tijdens het Zomercarnaval. Dit zijn de leukste zomerse buiten uitjes in Rotterdam.

Buitenbioscopen: Pleinbioscoop & Roffa Mon Amour

Buitenbioscopen: Pleinbioscoop & Roffa Mon Amour

Zwoele zomeravonden met een drankje en een snack terwijl je kijkt naar een leuke film met je vrienden, partner of alleen. Klinkt goed toch? Rotterdam brengt jou verschillende manieren om deze zomer te genieten van de leukste films. Wij vinden het altijd zo knus om met z’n allen een film te kijken. Het is weer iets anders dan thuis op de bank ploffen met een zak chips. Van 10 t/m 22 augustus kun je bij de Pleinbioscoop 19 dagen lang films kijken onder de sterren op de Wilhelminapier. Klik hier voor het programma. Dat is nog niet alles. Naast de Pleinbioscoop kun je van 17 t/m 28 augustus genieten van filmfestival Roffa Mon Amour

Tijdens het 10-jarig jubileum viert het festival 12 dagen lang filmisch talent van over de hele wereld en presenteert het ‘s avonds films op een speelse locatie. Roffa Mon Amour ontroert je met een selectie van kleurrijke, gedurfde films van nieuwe en bekende filmmakers, live bioscoop concerten, introducties en Q&A’s. Op een wel heel bijzondere festival locatie reis je van Tunis naar Hong Kong en weer terug van New York naar Rotterdam. Klik hier voor meer informatie over Roffa Mon Amour. 

Pop-up restaurant De Maaltuin

Pop-up restaurant De Maaltuin

Heel eerlijk… de Trompenburg Tuinen is misschien niet een plek waar je normaal heel snel terecht komt. Begrijp ons niet verkeerd, het is er prachtig, alleen niet echt heel centraal gelegen. Stel je voor… je loopt door een tuin vol met mooie exotische planten, bloemen en bomen. Je komt aan bij een lange eettafel die geweldig mooi gedekt is en je start de avond met een drankje en muziek. Klinkt goed toch? De Maaltuin strijkt van 11 augustus tot 11 september weer neer op deze prachtige oase in Rotterdam. Naast deze locatie staan ze ook op andere locaties in o.a. Rotterdam. Klik hier voor alle locaties.

Parqiet

Parqiet

We zijn verliefd op Parqiet. Het is in de zomer zo fijn om te zitten. In het park bij de Euromast, en met de Euromast op de achtergrond, loop je zo tegen het prachtige pand in het park aan. In de zomer breiden ze hun terras uit met strandstoelen en een buitenbar. Je kunt zo vanuit je luie stoel een biertje of wijntje bestellen terwijl je een balletje trapt in het park. Of leg gewoon je eigen picknickkleedje neer, het kan en mag allemaal.  

Bootje varen

Bootje varen

Om heel eerlijk te zijn liepen we in Rotterdam een beetje achter met de bootjes. Je zag ze wel hier en daar, maar niet zoals in andere grote steden in Nederland. Dat is nu helemaal aan het veranderen. De bootjes die over de Rotte varen zijn bijna niet meer te tellen en we horen er wat betreft bootje varen nu helemaal bij. Heb je geen boot? Geen paniek! Er zijn genoeg plekken om een boot te huren. Kijk bijvoorbeeld bij Geen Boot Wel Varen of Ikaptein.

Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited

Eindelijk is er in 2022 weer een editie van Rotterdam Unlimited en het Zomercarnaval met de iconische straatparade als feestelijk hoogtepunt. Van dinsdag 26 tot en met zaterdag 30 juli zal Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval zich weer uitrollen op verschillende locaties en uiteindelijk de Coolsingel – het middelpunt van Rotterdam – weer omtoveren tot één grote dansvloer.