Nederland, Veluwe15 mei 2020, door Michel + Renske

picture perfect designboshuis in het groen: Buitenhuis op de Veluwe

Nederland, Veluwe, 15 mei 2020, door Michel + Renske

picture perfect designboshuis in het groen: Buitenhuis op de Veluwe

Wil je jezelf én eventuele kids blij maken? 'Natuurlijk!' zeg je dan... Okeokeoke, hier komt een dikke (hele dikke) aanrader: boek een paar nachten bij Buitenhuis op de Veluwe. Daar ga je namelijk zeerzekersteweten geen spijt van krijgen! Het is, naar onze bescheiden mening, de perfecte plek voor een zomer in Nederland - of voor een voor- of nazomerweekend in de natuur - letterlijk OP de Hoge Veluwe. Binnen, pak en beet, een uurtje van Amsterdam ben je al op deze droomplek gearriveerd. Wie wat waar? Komt-ie: Buitenhuis op de Veluwe is een met enorm veel gevoel voor stijl en met veel smaak ontworpen boshuis dat niet voor niets hoge ogen gooide tijdens de Dutch Design Week van 2017. En nee, denk dus zeker niet niet aan een basic houten hut in de bossen maar aan een trendy en hoogwaardig buitenhuis, zoals de naam je al doet influisteren.

Buitenhuis op de veluwe

Buitenhuis op de veluwe

Eenmaal binnen stuit je op een heerlijk warm, stijlvol en strak interieur. De keuken is al even fancy met een kookeiland waar je lekker aan de bar kunt blijven plakken. De bank (die bank!) verdient de eer om apart benoemt te worden want hallo wolk. Het is, zeg maar, een slaapbank 2.0. Geen (we noemen maar een naam) IKEA (niks mis mee verder hoor) uitklapbank waar je met een houten rug van wakker ligt. Nope, het tegenovergestelde. Hier in het buitenhuis zit je op een strakke stijlvolle wolk van een bank die je kunt omtoveren tot slaapplek voor twee man. Extra dus, want een fraaie slaapkamer is er natuurlijk ook. Fijn!
In de hoek, achter in het huis, bevindt zich de master bedroom. Het is meteen de enige plek waar een TV te vinden is, waarvoor we de eigenaren wederom willen complimentere. Lekker: geen ruis in de woonkamer (want hè, je bent midden in de natuur en dan hoeft de tv niet aan), wel ff lekker zappen voor het slapen. Naast de master bedroom leidt een geinig trapje je naar boven waar de ruimte is omgetoverd tot een heuse kidscave. Niet groot, wel knus en speels: via de bedjes kan het kleine spul zo naar beneden kijken, en tja dát vindt het kroost natuurlijk fantastisch, en al helemaal in hun eigen vertrek. De bunkbedjes van de kids bevinden zich ook boven: een speel- en verstopwalhalla al met al. We like.
De badkamer heeft een waaaanzinnige wasbak, met twee zwarte grote mooie emmers. Het zijn precies deze leuke details die het huisje zo enorm gezellig maken. O en we mogen niet vergeten te benoemen dat er een binnenkachel is waar je heerlijk behaaglijk zit als het buiten te koud wordt. Valt er zowaar zelfs de juiste dosis romantiek te bespeuren daar op de Veluwe.
Het is klaarblijkelijk heerlijk om binnen te vertoeven in het buitenhuis maar in the end gaat het natuurlijk om de plek, de omgeving en de natuur. En ook die is heerlijk kunnen we verklappen (maar dat wist je zelf ook vast al wel). Voor het huis bevindt zich een fijne familietafel om buiten te eten en ook is er een knus zitje rondom het kampvuur. Tot laat in de avond verhalen vertellen, marshmallows roosteren, borrelen tot na middernacht… Yes please. Musthave om mee in de koffers te nemen by the way, die marshmallows! Hout koop je bij de receptie of in het dorp. Insider tip: vergeet de aanmaak blokjes niet ;-). Aldoende leert men zullen we maar zeggen.

Droompark de Zanding

Droompark de Zanding

Hadden we al gezegd dat het buitenhuis op een vakantiepark staat? Dat is zo, en wel op Droompark de Zanding. Op het park zelf is genoeg te doen en voor ieder wat wils. Kom je met kids dan kun je opgelucht adem halen (en zelf ook vakantie vieren) want er is veel meer dan genoeg te doen. Dat wil zeggen: een (overdekt) zwembad, wellness (vanaf 1 juli weer open), diverse speeltuintjes, een meertje en een waanzinnige speeltuin die half in het meer ligt, voor all the more waterpret. Los van alle leukigheid op het park is er óók enorm veel te beleven in de omgeving, want nog steeds op de Veluwe. Uiteraard de wat toeristischere dingen: Paleis het Loo, het Kröller-Müller Museum, de Burgers Zoo en de Julianatoren natuurlijk. Maar we lichten graag ook wat andere activiteiten uit. Dus houd pen en papier maar alvast bij de hand, daar gaan we:
Met 5 minuten rijden bevind je, je bij Otterlo, de ingang van het Nationaal park de Hoge Veluwe. Bij de ingang kan je meteen de welbekende witte fietsen pakken en erop los biken. Ben je met kids? Er zit dicht bij deze ingang meteen een reusachtige speeltuin. Maar ook het jachthuis is een kijkje waard. De fietsroutes zijn enorm leuk en de fietsen zijn standaard uitgerust met kinderzitje. Hoppa makkelijk als wat.

Zorgboerderij de Jachthoeve

Zorgboerderij de Jachthoeve

Verderop is Zorgboerderij de Jachthoeve een enorme aanrader. Bekijk hun sociale kanalen en website voor actuele openingstijden. Is de fruit pluktuin dicht vanwege een beperkte oogst? Niet getreurd, op het terras wordt huisgemaakte appeltaart en koffie geserveerd.  Je mag altijd even door de tuin rondstruinen, wat oprecht leuk is, en waar je vast en zeker wat te horen krijgt van het lieve personeel die maar al te graag hun kennis delen over de fruitsoorten in de tuin.