23 maart 2020, door Michel + Renske

Familie Buitenhuys – de plek om te ontspannen (en vooral lekker binnen te blijven)

23 maart 2020, door Michel + Renske

Familie Buitenhuys – de plek om te ontspannen (en vooral lekker binnen te blijven)

We mogen het vaker zeggen, dat is waar, maar je bent zo goed als je laatste wedstrijd toch? Nou: Familie Buitenhuys, het kleine logeeradres onder de rook van het Noord-Hollandse Hoorn, speelt een potje eredivisie waar je U tegen zegt. We menen het daadwerkelijk als we zeggen dat we na een weekend in het Tiny house van Familie Buitenhuys zelden een fijner huisje hebben gezien. Uniek in zijn soort, dat issie, en we zullen je eens uitgebreid vertellen waarom.

Familie Buitenhuys, HoornHo

Familie Buitenhuys, HoornHo

Lieve eigenaresse Marielle had haar zinnen gezet op een mooi huisje, liefst meer dan één, voor zichzelf en om te verhuren, op een rustige plek en graag op een niet al te grote afstand van haar geliefde thuishaven Amsterdam. Zo geschiedde. Sorry? Hoe dan? Nou, ze kon ze zelf ook niet vinden dus ging ze aan de slag en tekende de mooiste huisjes zelf. Het werden er drie, drie huisjes, en zo creerde Marielle eigenhandig haar eigen vakantieparkje.

Dat het er allemaal mooi uit moest gaan zien, stond als een paal boven water, maar Marielle vond het óók belangrijk dat er zoveel mogelijk gebruik werd gemaakt van bestaande spullen en materialen, van dat spul dat andere mensen weg zouden gooien. Zo crosste ze voor de badkamers heel Amsterdam door op zoek naar tegels en ander bruikbaar materiaal. Afdankertjes feitelijk, maar daar is helemaal niks van te zien: de huisjes, badkamer incluis, mogen zo in VT wonen. Afijn, speuren naar moois, dat kan Marielle dus ook al.

Terug naar de huisjes. Die zijn voor een groot deel van glas en bevinden zich in een klein straatje met meerdere vakantiehuisjes. Let wel: het is echt geen vakantiepark want de huisjes staat tussen de weilanden en hebben een lang wandelpad met aan weerszijde vakantiehuisjes/ tiny houses, en verder is er eigenlijk niets dat hen verbind.

En dan zijn we – eindelijk – in het Tiny Glass House van Familie Buitenhuys. Dat huisje mag dan ‘tiny’ zijn, het heeft alles wat je wil en meer. Zo zijn er voor het gemak twee wc’s (voor als je echt met volle capacity zit). Zijn we enthousiast over: er is ook een roze variant.

Er zijn drie tweepersoonsbedden waarvan een groot bed al opgedekt voor je klaar staat. De andere twee maak je comfortabel van de banken waar je overdag lekker op uitrust. Een van die bedden staat bovendien in het glazenhuis – hoe gezellig! Via een klein tussendoortje loop je het glazenhuis in en precies daar zou je je hele verblijf moeten blijven zitten. Het laat alle zonnestralen door en is daardoor heerlijk warm, ook in de winter. De openbaar doet het nog niet maar heb je ook amper nodig, gewoon even een dekentje omslaan zodra de zon onder is (of voor de koukleumen: ga lekker toch het huisje binnen, ook daar is het goed vertoeven!). Marielle heeft een stapel tijdschriften klaar liggen waar je je een hele middag zoet mee kan houden. We houden ervan.

Kids mee? Vergeet dan die mand met speelgoed van thuis. Familie Buitenhuys heet niet voor niets ‘Familie’ Buitenhuys: Marielle heeft ook aan de kleintjes gedacht. Overal uit het zicht (en soms in  het zicht) staat mooi speelgoed. Laatje open trekken en je hebt het. Bouwblokken, een Arc van Noach en een vrachtwagen van hout, krijtverf voor op de muur en genoeg stiften en papier om lekker te kleuren. Aan vermaak geen gebrek.

Kunnen jullie mooi de keuken in die  van alle gemakken is voorzien. Simpel maar o zo knap en vol van fotogenieke hoekjes. Praktische doch stijl, dat unieke sfeertje. Al is de kas is het allerknapst, want je kijkt met vrij uitzicht zo uit om het Noord-Hollandse platteland. Daarnaast staan er twee heerlijke fraaie stoelen waar je zo een dutje kan doen.

We jubelden al even over Marielle, maar die krijgt nog meer veren hoor. Marielle is een ware gastvrouw en de service is om door een ringetje te halen. De check in doe je lekker zelf (vinden prettig, dan voelen we ons niet verplicht tot babbeljes en kunnen wee in alle rust oeh’s en aah’s in de lucht gooien) en de hulp komt vanaf afstand, indien nodig. Er staat een heerlijke locale wijn voor je klaar (ja, lokaal: er zit een wijngaard in de buurt, daarover snel meer) en de keuken is al redelijk gevuld met basics zoals pasta en kruiden. Fijn thuis komen!

O, en we vonden zelfs luiers! Luiers mensen. Luiers. Handjes op elkaar voor Marielle. We kunnen niet wachten om weer terug te gaan.

Hier huur je de huisjes