Nederland9 april 2020, door Maartje

zo eentje waar je van moet weten: BuitenOosten in het Overijsselse Luttenberg

Nederland, 9 april 2020, door Maartje

zo eentje waar je van moet weten: BuitenOosten in het Overijsselse Luttenberg

Bij logeeradres BuitenOosten in het Overijsselse Luttenberg, een dorp met tweeduizend inwoners, vierden de jonge eigenaren Stefan en Jenny in 2016 hun eerste verhuurlustrum. De twee verbouwden in 2006 het voorhuis van de monumentale boerderij - waar vroeger de oma van Jenny woonde - tot een B&B. Drie creatief ingerichte gastenkamers voor twee personen waarvan één met een ouderwetse bedstee. Kijk, en dat zijn nu van die bijzondere logeeradresjes waar rust en ruimte hoog in het vaandel staan en waar je maar net even weet van moet hebben.

BuitenOosten, Luttenberg

BuitenOosten, Luttenberg

Wie wil kan het gehele voorhuis in één keer afhuren, wat je met een groep vrienden zomaar zou kunnen willen: er zijn genoeg kroegen in het dorp om door te zakken en de Sallandse heuvelrug, de achtertuin van BuitenOosten, is de perfecte plek om een kater weg te wandelen. Stefan en Jenny maakten een heel aantal van de meubels van BuitenOosten zelf en gaven zo de eigenlijk ontzettend klassieke kamers een uitgebalanceerd, eigentijds extratje. In de voormalige kamer van de knecht, links van waar vroeger de koeien stonden, werd een dvd-kamer ingericht, voor mindere dagen.

Ontbijten doe je in de Zondagkamer, de vroegere opkamer. De oude tegelvloer bleef, een ouderwetse kachel zorgt dat het in de winter behaaglijk is en de grote, lange tafel met een ratjetoe aan stoelen voldoet prima als ondergrond voor een van de vele bordspellen in de kast. Een keuken heeft de B&B niet. Mocht je in huis willen dineren, dan kookt de buurvrouw. Wel is er een klein keukenblok voor koffie, thee en andere drankjes. Wie weet loop je een van de goedgemutste medewerkers tegen het lijf: BuitenOosten functioneert naast B&B als werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat onze liefde voor BuitenOosten nóg een stukje groter maakt. Bovendien sta je vanaf BuitenOosten binnen dertig minuten in Zwolle of Deventer.