Nederland, Utrecht18 mei 2019, door Barts Boekje

Goedkoop en eigenzinnig: BUNK Hotel in Utrecht

Nederland, Utrecht, 18 mei 2019, door Barts Boekje

Goedkoop en eigenzinnig: BUNK Hotel in Utrecht

Sinds de zomer 2019 is BUNK Hotel geopend in hartje Utrecht. Om precies te zijn in de monumentale Westerkerk. Een dikke wauw voor de locatie. BUNK is niet een standaard hotel waar je gaat slapen. Bij BUNK slaap je namelijk in een slim ingerichte kamer of capsule, voor een prijskaartje waar je u tegen zegt. Of we benieuwd waren? Nou en of! Dus gingen de Bartjes op pad naar Utrecht en testen wij BUNK uit.

Bunk Utrecht

Bunk Utrecht

Hoezo verheugen we ons op BUNK? Ten eerste: het betreft hier een geheel nieuwe hotelgroep. Dat staat zeg maar gelijk aan nieuwsgierigheid x 10, want bij Bart’s Boekje ontdekken we graag dingen die helemaal hartstikke nieuw zijn. Ten tweede: BUNK combineert oud met nieuw met nieuw met oud. En als je dat goed doet, dan heb je ons in je zak (of op je bed). Ten derde: BUNK lijkt best grappig. Zo hangt er op de gevel van het hotel een groot spandoek met daarop: HET IS HIER GEEN HOTEL. Vinden wij grappig.

Want BUNK is dus wél een hotel, alleen is het ook veel meer dan dat. BUNK is vooral een ontmoetingsplek die het sociale aspect hoog in het vaandel heeft staan. Of je er nu komt om te slapen, werken, exposeren, ontbijten, borrelen, BUNK biedt plek aan iedereen. Want BUNK is gastvrij, gezellig en grappig. En ook een beetje eigenzinnig.

Eigenzinnig omdat het in de Utrechtse Westerkerk zit en niet voor trendy of hip gaat, maar voor uniek en tijdloos (en dat is eigenlijk dan weer heel trendy en hip, bunkception noemen wij het ook wel). Oude elementen van de kerk – we noemen een orgel en gekleurde ramen – worden gecombineerd met nieuw. Ook eigenzinnig: BUNK combineert het comfort van hotels met de sociale sfeer van hostels. Hoe dannnn? Nou, zo: je kunt kiezen uit één van de 45 compacte kamers of of of voor één van de 58 Bunk Pods. Dat zijn capsules met een bed erin, die middels een verduisterend gordijn kunnen worden afgesloten met totale privacy. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim gebruikt is. Dus oud + nieuw + allernieuwst = eigenzinnig. Zeiden we toch.

Ook is ons verteld dat – mocht je er een dagje gaan zzp’en – je gewoon prima je werkdag kunt afsluiten met pils, wodka en gin en de keuken geopend is tot 22:30 uur. Ligt Utrecht nou niet op de route? Je kunt binnenkort ook bij BUNK in Amsterdam-Noord terecht (waarschijnlijk opent BUNK Amsterdam in februari 2020).

Op zoek naar lunchplekken in Utrecht? Klik hier