18 mei 2019, door Lise Steegmans

Hier verheugen we ons best op: nieuwe hotelgroep BUNK opent binnenkort de deuren in Utrecht

18 mei 2019, door Lise Steegmans

Hier verheugen we ons best op: nieuwe hotelgroep BUNK opent binnenkort de deuren in Utrecht

Vooraankondigingen, wat moet je ermee hè. Je kunt er niet meteen naar toe, datum onthouden is helemaal lastig en tegen de tijd dat het nieuwe ding open is, ben jij het alweer vergeten. Vertél ons wat. We zijn er maar druk mee. Maar goed, soms, héél soms, als er heel leuke dingen aankomen, is een vooraankondiging gewoon hetzelfde als voorpret. Met in die categorie vandaag: BUNK Hotel in Utrecht.

Bunk Utrecht

Bunk Utrecht

Hoezo verheugen we ons op BUNK? Ten eerste: het betreft hier een geheel nieuwe hotelgroep. Dat staat zeg maar gelijk aan nieuwsgierigheid x 10, want bij Bart’s Boekje ontdekken we graag dingen die helemaal hartstikke nieuw zijn. Ten tweede: BUNK combineert oud met nieuw met nieuw met oud. En als je dat goed doet, dan heb je ons in je zak (of op je bed). Ten derde: BUNK lijkt best grappig. Zo hangt er op de gevel van hun binnenkort te openen hotel een groot spandoek met daarop: HET IS HIER GEEN HOTEL. Vinden wij grappig.

Want BUNK is dus wél een hotel, alleen is het ook veel meer dan dat. BUNK is vooral een ontmoetingsplek die het sociale aspect hoog in het vaandel heeft staan. Of je er nu komt om te slapen, werken, exposeren, ontbijten, borrelen, BUNK biedt plek aan iedereen. Want BUNK is gastvrij, gezellig en grappig. En ook een beetje eigenzinnig.

Eigenzinnig omdat het in de Utrechtse Westerkerk zit en niet voor trendy of hip gaat, maar voor uniek en tijdloos (en dat is eigenlijk dan weer heel trendy en hip, bunkception noemen wij het ook wel). Oude elementen van de kerk – we noemen een orgel en gekleurde ramen – worden gecombineerd met nieuw. Ook eigenzinnig: BUNK combineert het comfort van hotels met de sociale sfeer van hostels. Hoe dannnn? Nou, zo: je kunt kiezen uit een van de 45 compacte kamers of of of voor een van de 60 Bunk Pods. Dat zijn capsules met een bed erin, die middels een verduisterend gordijn kunnen worden afgesloten met totale privacy. De kamers zijn zo ingericht dat iedere centimeter slim gebruikt is. Dus oud + nieuw + allernieuwst = eigenzinnig. Zeiden we toch.

Ook is ons verteld dat – mocht je er een dagje gaan zzp’en – je gewoon prima je werkdag kunt afsluiten met pils, wodka en gin en de keuken geopend is tot 22:30 uur. Zie je nou wel dat een vooraankondiging best leuk kan zijn???
Dan nog de belangrijkste informatie: BUNK Utrecht opent 20 juni 2019 haar deuren. Later dit jaar volgt BUNK in Amsterdam-Noord.