Nederland, Utrecht9 mei 2021, door Maartje

De leukste buitenadressen van Utrecht

Nederland, Utrecht, 9 mei 2021, door Maartje

De leukste buitenadressen van Utrecht

Het midden van het land en zodoende dé plek om af te spreken met van die vrienden die je eigenlijk veel te weinig ziet. Of gisteren nog zag. Anyways: Utrecht uit, nooit verloren. Waar moet je wezen (zeker tijdens deze veelbelovende zomer van 2021)? We stellen voor: de lekkerste buiten vertrekken, terrassen, restaurants die het Utrechtste stadje te bieden heeft. Deze bijvoorbeeld.

KASVIO Utrecht

KASVIO Utrecht

We trappen af met Kasvio waar je vooral plantaardige gerechten op de menukaart tegenkomt. Kasvio betekent namelijk letterlijk herbarium. Want what’s in a name right? De chef-kok achter het restaurant wordt gedreven door haar interesses in duurzame en plantaardige toekomsten en het besef dat we ons eetgedrag hierop moeten aanpassen. En als kers op de taart, zijn de gerechten heuse kunstwerken. See for yourself!

Kasvio

 

The Streetfood Club

The Streetfood Club

De Amsterdamse Mama Kelly (ja die hele roze variant) meets her Asian twin vibe bij The Streetfood Club. You’ll see why. Een nogal instagrammable plekje in Utrecht met de vele roze tinten en vanwege het lekkere terras natuurlijk. De naam verklapt het eigenlijk al, maar je kunt hier terecht voor streetfood gerechten. Van american pancakes, avocado smash sandwiches, dumplings en gefrituurde inktvis. Voor ieder dus wat wils. En ook nog eens lekker. Beloofd.

The Streetfood Club

Café Elize

Café Elize

Bonjour Paris! Bij Café Elize waan je je in Parijs, maar dan toch in ons eigen land. Als je op zoek bent naar dat ultieme vakantiegevoel dan zit je hier gebakken. Beloofd. In de zomer kun je heerlijk vertoeven op het terras met een glas rosé en een heuse borrelplank. Zelfs in de winter kun je nog genieten van het terras, maar dit keer wel met heaters voor de koukleumen onder ons. En ja lieve mensen het is hier een breakfast all day kinda vibe. Dit wil je. Trust us.

Café Elize

 

 

Daen's

Daen's

We weten niet hoe ze het doen. Maar bij Daen’s is er werkelijk waar altijd zon. Kun je heerlijk van genieten op het terras. Maar het wordt nog beter: je kunt vanuit het terras gemakkelijk doorlopen naar hun concept store, dat aan het café grenst. Vinden we leuk.

Daen’s

Roost aan de Singel

Roost aan de Singel

Hoeveel redenen wil je hebben om richting Roost aan de Singel te toeren? Het ‘stadsstrand’ in het park (een parkstrand?) is je beste optie tijdens een zonnige dag: groot, gezellig, pal in de zon, aan het water en midden in de stad. Alsof dat nog niet genoeg is houdt Roost aan de Singel het graag gevarieerd. Hoi Roost! Lees meer: Roost aan de Singel

Op Zuid

Op Zuid

Een ongelooflijke ontdekking als we het zo mogen noemen. Hartstikke leuk in een oud fabrieksgebouw (ah daarom is het er zo mooi) en pal aan het water. Waterkant (die in Amsterdam) kinda aan het water. Met de beentjes over de kade bungelend kinda aan het water. Afijn, Op Zuid is prettig met de zon erbij en is ‘ie er niet? Dan kom je toch gewoon langs voor de pizza’s uit de steenoven. Beste beslissing van de dag. Beloofd.

Anyways: Utrecht uit, nooit verloren.

LE:EN

LE:EN

Aan de rand van Utrecht vind je de wijk Rotsoord, een ruig gebied met stadsmoestuinen aan de ene kant, en een cluster industriële panden aan de andere. In een van die panden, naast de voormalige Pastoefabriek, zit sinds 2004 Aziatisch restaurant LE:EN. Op het menu Aziatische hapjes om te delen – een beproefd recept dat nog steeds niet verveelt. Er is rode vegan curry, eend, vegetarische sushi en noodles en meer.Plus: gefrituurde sprinkhaan – bijzonder. Het restaurant werd vanbinnen opgeleukt met graffiti en een verzameling planten. Met mooi weer gaan de grote deuren aan de voorzijde open en loop je zo van het terras naar binnen. En omgekeerd. Hulde.

Enne: ook dit is een lekker lijstje Utrecht: 22 (en nog wat) x lekker in Utrecht

Louis Hartlooper Complex

Louis Hartlooper Complex

Waar het normaliter altijd vol zit omdat iedereen weet dat het er met de eerste zonnestralen leuk en lekker is. Juist, dat is Louis. Na je biertje en borreltje nog even binnen een filmpje pakken (er is een bios) en de dag is alweer voorbij.

Louis Hartlooper Complex

Strand Oog in Al (SOIA)

Strand Oog in Al (SOIA)

Ook aan de rand van Utrecht-stad, maar dan in het westen, zit op het uiterste puntje van de wijk Oog in Al aan het Amsterdam-Rijnkanaal Strand Oog in Al, kortweg SOIA. Een stadsstrand en de plek waar heel Utrecht in het zomerseizoen rondhangt, op en rond de zitzakken en de picknicktafels rond het lage houten restaurantgebouw met dakterras dat het centrum van Strand Oog in Al vormt. Er wordt bovendien gebarbecued tot het een lieve lust is. Wel even een schaaltje BBQ-goodness reserveren, het barbecueën mag je daarna zelf doen, of je kunt er een kok bij reserveren. Vlak de plek ook met minder mooi weer niet uit: dan worden er yogasessies, (kerst)markten en borrels georganiseerd. Niet iedere dag, wel met regelmaat. Kortom: zomer? Strand Oog in Al. Winter? LE:EN. Maar anders- om kan ook.

DE VELDKEUKEN

DE VELDKEUKEN

Net buiten Utrecht, in Bunnik eigenlijk, een heerlijk stukje op de fiets vanaf Utrecht centrum, vind je De Veldkeuken. Lees meer: De Veldkeuken

Klein Berlijn

Klein Berlijn

Beton, primaire kleuren en strakke lijnen. Kortom, je waant je in Klein Berlijn. Niet echt, al vergeet je na één blik op de menukaart even dat je je niet bij onze oosterburen verkeert. Niet per se omdat de gerechten oh zo Duits zijn, maar je kiest er uit hapchen, weine en biere. Vinden we leuk. Het allerliefst wandel je door naar de verborgen binnentuin.

Psst: Klein Berlijn huist ook nog eens aan het water. Klein Berlijn, je bent fijn.

 

Goesting

Goesting

Amai amai, we hebben een Belg in ons midden! En niet zomaar een, Goesting is een heerlijkheid op zich. Want die binnentuin, dat pand, die ongelooflijk mooi samengestelde kaart! Hotebotel? Misschien, oke oke, een piepklein beetje -of een heleboel.

Goesting

De Pomp

De Pomp

As we speak plompverloren door Utrecht aan het slenteren en lord knows where to klop aan voor een lekkere lunch of uitgebreid diner? We tippen graag De Pomp. Ze serveren er immers graag ‘brandstof’ voor iedereen, zodat je opgeladen vol doorslenteren kunt. Afijn, héél lang blijven hangen mag ook want De Pomp, zoals verwacht, is een oude verlate benzine station waar een hele hoop te gebeuren staat. En je zit er geweldig lekker. Echt waar, ga hier heen. Doen doen doen!

De Pomp

Orloff aan de Kade

Orloff aan de Kade

Goed gelezen. Aan de kade, dat betekent water in zicht. Is ook zo en dat maakt Orloff aan de Kade met één klap een van de lekkerste hideouts van de Utrechtse stad. Parkeer jezelf met de snoet richting het water, zorg voor een zonnetje, vraag naar zo’n heerlijk biertje met bijpassende bierplank en… Tsja, er valt weinig te vertellen, dit moet je gewoon gaan ervaren.

Is er geen plek? Nou dan kun je langs de grote broer Villa Orkoff gaan die al z’n aandacht in de goed gevulde borrelkaart heeft gestoken, ha! Wijnen wijnen wijnen

Orloff

Gelegen in hartje Utrecht en reuze handig voor wanneer met de auto, want pal (en toch ook weer niet) naast de snelweg. En dus precies zo’n plek om met vrienden (al dan niet met kinderen) af te spreken die na de studie door heel Nederland zijn neergestreken. Klinkt nu nog niet voor iedereen heel aantrekkelijk maar het wordt beter, veel beter: het Key West Beachhouse staat namelijk aan het zandstrand dat bij de Haarrijnse Plas hoort. In de zomer kun je lekker zwemmen en het hele jaar door is het strandgevoel – ook al is het hartje winter – optimaal. Dankzij de brede veranda die uitkijkt op het strand en de plas en dankzij de gezellige strandtent die Key West Beachhouse is. De inrichting is, zoals het gros van de leukste strandtenten, industrieel cool: lange bar met toffe print, check. Industriële lampen, check. Krijtbord, check. chesterfields, metalen barkrukken, een vintagestoelenratjetoe: check check check! Op het menu een gezellige charcuterieplank, burgers, surf & turf, een hele goede vega-optie en uiteraard verse vis.

Key West Beach House