30 september 2020, door Maartje

Een lijstje nieuwe (niet te missen) restaurants in Utrecht

30 september 2020, door Maartje

Een lijstje nieuwe (niet te missen) restaurants in Utrecht

Uuuuuu, wat ben je heerlijk op het gebied van eten en drinken. Horeca blijft uit de grond schieten en na een handige lijst met nieuwe restaurants in Amsterdam, kon Utrecht niet achterblijven.

 

Hier ons altijd maar groeiende lijstje met nieuwe restaurants (en forever toppers), alles hot and happening vind je hier.

 

Liever lunchen? Hier kun je gegarandeerd lekker lunchen in Utrecht.

 

 

 

 

Café Carèl

Café Carèl

Stukkie Parijs in hartje Utrecht, heerlijk. Er had geen betere plek kunnen zijn dan Janskerkhof. Ok, de Eiffeltoren ontbreekt, maar de Dom in steigers is ook een bijzonder plaatje.  Bij Café Carèl vind je charme, maar wel op een toegankelijk manier.

Wie een dagje wil genieten van het fijne Parijs hoeft zich maar in te beelden en op het terras van Café Carèl neer te ploffen (of binnen natuurlijk). De dag kun je beginnen met een kop koffie met een croissant of chocoladebroodje. Lunchen? Ga dan voor de brioche bun met rivierkreeftsalade en natuurlijk een croque monsieur. In de avond is er weer een avondkaart met genoeg keuze.

Café Carèl

Fort de Gagel

Fort de Gagel

Een eilandje in de stad om te borrelen, lunchen, dineren, vergaderen en zelfs trouwen. Zo kun je Fort de Gagel het beste omschrijven. Het is een historisch fort met slotgracht en een rijke geschiedenis. Dat is dus een portie natuur, geschiedenis en culinair bij elkaar.

Leuk om het eiland op te gaan om meer te weten te komen over de geschiedenis en daarna een hapje te eten.

Fort de Gagel

Brasserie BREN

Brasserie BREN

De Drieharingstraat (favorietje when in Utrecht) is weer een restaurant rijker. Niet het zoveelste restaurant, maar een Scandinavisch restaurant en Brasserie BREN is de naam. Ongecompliceerd maar altijd verrassend.

Bij BREN krijg je een BREN-moment. Een wat? Je krijgt er het gevoel dat je er bent en niet in de drukke buitenwereld. Een moment om op te laden en waar gezelligheid voorop staat. En goed eten, dat hoort er ook bij.  Met een Scandinavisch design en Europees georiënteerde gerechten is dit het perfecte restaurant om op te laden.

 

BREN

Bar Kaap

Bar Kaap

Nieuw hangout alert in Overvecht: Bar Kaap aan de Kaap Hoordreef 66 in het kantoorpand van De Stadstuin. Misschien een ietwat gekke plek naast het winkelcentrum, maar het verhaal erachter is goed.

Een leegstand kantoorpand is omgetoverd tot verborgen parel in Utrecht Overvecht. Wellicht geen plek om lang te tafelen of culinair te dineren. Wel een goede spot voor spelletjes aan de picknicktafels vol met sfeerverlichting. En owja, ook de plek voor goedgevulde tosti’s en borrelplanken.

Grand Bar & Brasserie Marie

Grand Bar & Brasserie Marie

Het duurde even, maar de deuren van dit pand zijn eindelijk voor iedereen open. Even? Nouja, 150 jaar om precies te zijn. Die tijd hadden alleen de de leden van Sociëteit de Vereeniging toegang tot dit historische gebouw. Maar vanaf mei 2022 is iedereen welkom bij Grand Bar & Brasserie Marie. 

Iedereen is welkom voor een drankje, oesters van de cocktailbar of een diner en iedereen is welkom voor de warme sfeer van een Franse brasserie. Daarvoor heb je twee opties: of je gaat laid back aan de bar zetten met hoge zitjes voor een goede borrel. En voor zij die meer in de mood zijn voor een uitgebreid diner bied het dinergedeelte een goede optie.

Grand Bar & Brasserie Marie

 

Restaurant Badhuis in Utrecht

Restaurant Badhuis in Utrecht

Restaurant Badhuis it is! De naam spreekt voor zich. Het badhuis is gebouwd in 1927 in de stijl van de Amsterdamse School. Binnen in het restaurant is die stijl behouden en werd het interieur verder op een elegante manier aangepast aan de rest van het voormalige badhuis. Zo zijn de oude wachtkamers nu privé-ruimtes geworden en de originele gouden letters hangen weer bij de ingang. Een atmosfeer van modern en oud door elkaar. Mooi.

Laat je verassen door het drie of vier gangen chefs menu of kies zelf iets van de kaart. Voor de vega’s zijn er heerlijke opties zoals een rendang van pullet Jackfruit of een knolderij steak.

Restaurant Badhuis

Karma Kebab

Karma Kebab

Jep, leuk dat vegan eten. Maar vaak is het toch niet wat je wilt als je s’ avonds hebt gedronken. Dan heb je zin in een vette hap en doet de bamischijf, falafel of kaassoufflé te kort. Dat hadden ze door op Lowlands. Dus vroeg het festival een stel gasten om een snack te maken. Hun antwoord: “als Het legendarische Lowlands festival je vraagt een nachtsnack te ontwikkelen, dan doe je dat.” En zo ontstond alles wat je wil om 4 uur ‘s nachts, maar knettertje duurzaam: met knolselderij en graan.

Dat broodje kebab werkt beter voor je karma en zelfs de meest doorgewinterde carnivoor gaat ervan watertanden. Voor de beste vegan kebab (en feestjes) in Utrecht moet je naar Karma Kebab. 

Karma Kebab