Nederland, Amsterdam8 februari 2023, door Michel + Renske

Buurtcafé de Tros is de hit in Amsterdam-Oost

Nederland, Amsterdam, 8 februari 2023, door Michel + Renske

Buurtcafé de Tros is de hit in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost of West, ons maakt het niet uit. Aan beide kanten van het centrum is genoeg leuks én lekkers te vinden. We zijn het eens dat je eigenlijk de andere kant van de stad niet hoeft te bezoeken, maar toch is het soms echt de moeite waard. En geloof ons: dit 'buurtcafé' wordt/is de hotspot van Oost en is de kleine fietstocht meer dan waard. Buurtcafe de Tros is de hit in Amsterdam-Oost.

Buurtcafé de Tros

Buurtcafé de Tros

Amsterdam-Oost heeft al heel veel te bieden, maar voor een klein, gezellig en knus café met hoogstaande culinaire gerechten en een heerlijke wijnkaart was zeker nog wel plek. Middenin de Linnaeusstraat, de straat die al vol zit met leuke cafés als De Kuijper, Five Brothers Fat, De Biertuin en Louie Louie, vind je Buurtcafé de Tros. Hier kan de hele buurt, of uit de wijdere omgeving, aanschuiven voor een goede maaltijd of lekker drankje.

Het interieur is om van te smullen: de welbekende Bruno Rey stoelen, de picture perfect groene wijnkast achterin de zaak, de lange tafelkaarsen die de hele dag staan te branden, de bar waar je aan wil hangen en niet meer weg wil of de lange bank aan de muur, over alles is nagedacht. En dat kan je ook zeggen over de menukaart: van kleine snacks tot grotere gerechten en de (nu al bekende!) smash burger, hier kan je voor elke gelegenheid terecht. Ook heel fijn is dat ze de menukaart ook voor lunch serveren in het weekend. Dus mocht je iets anders zoeken dan een broodje of uitsmijter, dit is your place to be.

Er is maar één minpuntje dat wij kunnen bedenken: je kunt er niet reserveren (vanaf 6 personen kun je via Instagram een aanvraag doen). En omdat we verwachten dat deze toko binnen mum van tijd elke dag vol zit, kan het zijn dat er geen plek meer is, gelukkig zijn er dan nog genoeg opties in de buurt te vinden om er alsnog een geslaagde avond van te maken.