23 januari 2018, door Maartje

Café Spontane Amsterdam

23 januari 2018, door Maartje

Café Spontane Amsterdam

Van die oh-zo inspirerende initiatieven waar je gelijk enthousiast van wordt: dat is Café Spontane. Begin 2017 zijn Fanny en Martina - vriendinnen sinds kindertijd - gestart met hun Café Spontane Culinary Gathering. En zijn vanaf dat moment zijn de twee niet meer te stoppen. Culinaire bijeenkomsten dus, lunches of diners - altijd vegetarisch -, in Amsterdam, ééns per maand. Om zo verschillende mensen bij elkaar te brengen, in een sophisticated setting en om samen te genieten van het eten, de locatie en van elkaar.

Barts-Boekje-cafe spontaneCafé Spontane werd spontaan gestart vanuit eigen huis, gewoon, omdat de twee vriendinnen zo van organiseren, styling, eten aan lange tafels, koken en gezelligheid houden, en een excuus zochten om uitgebreid voor en met hun vrienden en familie te kunnen koken en eten. Met Fanny als designer/styliste en Martina als kok is alles tot in de puntjes verzorgt en tiptop uitgewerkt. In een jaar tijd is Café Spontane uitgegroeid tot een op gezette tijden bij elkaar komen op de meest originele plekken in - tot nu toe alleen nog maar - Amsterdam om, we zeiden het al, vooral uitgebreid te eten, drinken en te kletsen.

Op welke plekken? Nouououou…. Niet zomaar de eerste de beste plekken. We noemen het Mandela Huisje, Studio Sarphaat, een geïmproviseerde pop-up in de Noordelijke haven, de Botanische Tuin op de Zuidas en sinds dit weekend kan daar de koffiebranderij van Stooker aan toegevoegd worden. Want samenwerken met andere inspirerende, foodie mensen, daar houden de vriendinnen van.

Barts-Boekje- cafe spontane 1

De meest recente editie was een samenwerking met de Koffiefilters waar Café Spontane een zondagmiddag lang de focus hadden gelegd op koffie. Het drinken hiervan - plus koffie-cocktail!! - in combinatie met heerlijke, eenvoudige, prachtige gerechten waarin, ook weer, koffie werd verwerkt. Het eten aan lange tafels, de uitgewerkte details (teksten op de muur over koffie, ingegraveerde houten onderzetters, de minimalistische stijl...) en het samen zijn met inspirerende mensen, maakt dat je wel terug móet komen. Dus, Fanny en Martina, wanneer is de volgende editie?? Wij zijn van de partij!

x Juliette

facebook.com/cafespontane