15 september 2020, door Maartje

Het Mandelahuisje, Amsterdam

15 september 2020, door Maartje

Het Mandelahuisje, Amsterdam

Waar te beginnen… Het Mandelahuisje in Amsterdam (daarover zo nog wat meer) is een herberg, glazen overnachtingssuite, boomhut (waar je in kan blijven tukken), coaching plek voor wereldverbeterende ideeën, verzoekkamer voor conflicten, discussieplek voor maatschappelijke problemen én zomerterras. Dat alles krijg je toch ook niet in één post uitgelegd? Wij focussen ons dus even op het toelichten van de suite, het terras en de boomhut. Want die? Die zijn -niet alleen wat betreft looks- om te smullen...

Mandelahuisje

Mandelahuisje

Bij mooi weer is het terras geopend, hier vinden ze mooi weer vanaf 17 graden en droog. En soms is een sporadisch spatje regen ook niet erg, dan zijn er gezellige parasols om onder te schuilen, er is namelijk geen binnenlocatie, maar buiten wel plek voor iedereen. Veel leuke zitjes, picknicktafels en hangmatten die allemaal uitkijken over het IJ, picture perfect. Bij het Mandelahuisje worden er dagschotels voor €13,50 geserveerd. Voor de borrel (met snacks) ben je hier ook aan het juiste adres en de taart voor bij de koffie is ook een topper. Ze gebruiken er zoveel mogelijk biologische en lokale producten. Het keukenteam bestaat uit drie koks en ieder kookt vanuit de liefde voor hun eigen roots. Hoe leuk! Surinaamse, Afrikaanse en Syrische invloeden. Top.

 

 

Enne, nu we er toch zijn, met ons hoofd in Amsterdam Noord. We hebben nog meer toptips van voorbij het IJ. Kijk maar even hier. 

 

Mandela's Tree House

Mandela's Tree House

Boven en naast de bar vind je sinds kort Mandela’s Tree House, romantiek op z’n kneuterigs, als we twee woorden mogen noemen. Slapen doe je er op, in en naast een oude eikenboom, vinden we pretty cool. En bovenin -want je ziet het al aankomen:- krijg je natuurlijk weer dat mooie uitzicht (maar dan nog mooier), zo vanaf je eigen privé terras, hangend in een boom. In de boomhut een fijn bed en een Jeneverfles van Onder de Boompjes, veel meer heb je niet nodig tijdens je verblijf!

 

 

 

 

Glazen serre

Glazen serre

Aan de waterkant van het Mandelahuisje staat een prachtige grote glazen serre. In deze serre worden overdag sessies gehouden, maar ‘s avonds kan deze prachtplek worden omgetoverd tot romantische hotelkamer. Met uitzicht op het IJ en op de sterren. Romantisch much! Je slaapt omhuld in het biologisch dons van Yumeko en s’ochtends staat er een lekker ontbijtje voor je klaar. En dan kan je dag beginnen in de kenmerkende oase van rust van het Mandelahuisje, maar wel met de charme (en alle bijkomende voordelen, de website staat er bol van) van de stad.

 

Mandelahuisje