Nederland, Amsterdam8 augustus 2023, door Michel + Renske

Calisto: het broertje van Binnenvisser in de Haarlemmerbuurt

Nederland, Amsterdam, 8 augustus 2023, door Michel + Renske

Calisto: het broertje van Binnenvisser in de Haarlemmerbuurt

Als een 'forever favoriet' een nieuwe zaak opent zijn wij er natuurlijk als de kippen bij. Na wat geteased te zijn op de socials, schoven wij aan bij het restaurant van het team achter Binnenvisser. Dit keer niet in west of noord maar in hartje centrum in (of op?) de Amsterdamse Haarlemmerdijk en Calisto is de naam.

Calisto

Calisto

Het team is er weer in geslaagd om een prachtig hoekpand te vinden waarbij oude elementen goed gecombineerd worden met een strak interieur. Bij dit hoekpand is overigens niet alleen de begane grond onderdeel van Calisto maar zullen de overige verdiepingen dienst doen als hotel. Hopelijk kunnen we daar binnenkort meer over vertellen, want dat lijkt ons ideaal voor een bezoek aan of stay-cay in de hoofdstad.

Maar nu weer terug naar restaurant Calisto. Hopelijk vind je een plekje aan de bar (altijd de leukste plek als wij eerlijk zijn), en verwacht een avond met goed en vriendelijk personeel, een fijn interieur en lekkere sfeer. De kaart is compact maar niet te klein. De snacks en gerechtjes zijn verrassend, heel smaakvol, en zien er goed gepresenteerd uit. Combineer dat met een heerlijke (natuur)wijnkaart en je zit hier goed. Vooraf of achteraf kan je altijd nog even buiten aan de gevel aanschuiven en zo het fietsverkeer door de Haarlemmerdijk te aanschouwen. Perfect avondje uit in Amsterdam zouden wij zeggen.

Als we dan toch nog een minpuntje moeten opnoemen: het is walk-in only. Maar om de frustratie te vermijden dat je toch niet aan kan schuiven en je avond in deugen valt, kun je het beste rond zessen naar binnen lopen. Dan is er altijd wel plek en anders vermaken ze je tijdens je wachttijd met een heerlijke aperitief.