Nederland, Amsterdam20 maart 2021, door Maartje

Café Binnenvisser Amsterdam West

Nederland, Amsterdam, 20 maart 2021, door Maartje

Café Binnenvisser Amsterdam West

Een etentje bij Café Binnenvisser aan de Bilderdijkstaat in Amsterdam West blijft voor altijd een gouwe ouwe. Een fijn plekje met een relaxte vibe. Zo kom je geen opgedirkte mensen tegen, maar juist die mensen die passie hebben voor lekker eten en drinken, like us.  Ook een plek die ogenschijnlijk niet zoveel aandacht aan het interieur besteed - let wel: ogenschijnlijk - en waar zowel het eten als de looks juist vanwege die nonchalance spot on zijn. Een dikke vette aanrader dus.

Café Binnenvisser

Café Binnenvisser

Eigenaren Bob en Maarten werkten samen bij Hotel Goudfazant. Vrienden werden (of waren het al) het en de liefde voor de écht goede bar groeide. Ze stonden aan de voet van het hiero ook al zo geliefde F.C. Hyena, een paar deuren van Hotel de Goudfazant. Dat ze een eigen bar wilden, werd al snel duidelijk en toen er een plaatje van een pand op hun weg kwam, was Café Binnenvisser geboren. Vriend Niels bedacht de bar, chef Guus verbouwde eigenhandig zijn keuken (die op het allerlaatste moment nog voorzien werd van een helblauw tegelwerkje) en Bob en Maarten stroopten de mouwen op om dat lelijke systeemplafond er uit te slopen waar, cadeautje, een pracht van een hoog plafond en glas in lood ramen onder vandaan kwamen.

En dan hebben we het nog niet over het eten gehad. Jaha, ga ook daar maar even goed voor zitten. Guus, de chef dus, bedacht een piepklein, maar meer dan fijn menu met een gerecht of 5, 6 dat wekelijks wisselt. Echte bestsellers keren (gelukkig) terug, maar het idee is dat er iedere week een ander product wat iets meer aandacht dan anders krijgt. Een bord met vergeten groente bijvoorbeeld. Of vis. Of een stuk vlees waar je normaal niet mee zou koken. Fijn is dus dat er gelijke aandacht is voor de omnivoren en de herbivoren, dus je kan er met iedereen gaan zitten. En dat wil je, want het is lekker. Te lekker misschien. De knoop van de broek stond op springen. But totally worth it!

 

Over naar de wijnen. Want man, alleen al voor de uitgebreide wijnkaart kom je al terug. Keuze is reuze op het gebied van natuurwijnen en veel kun je per  glas bestellen. Zit je te twijfelen (been there, done that) helpen de heren je graag door het een en ander te proeven. En houd je het bij wit, doe dan ook de Chardonay van Domaine de la Cadette: nee, wij zijn normaal ook niet zo van de Chardonnay, maar deze… Maar hé, laat Bob en Maarten je vooral zelf vertellen én proeven wat de opties zijn. Kunnen ze als de beste.

Nu komt het mooie van alles. Alle gerechten zijn tussen de €7- €15. Een koopie dus. Een vijfgangendiner is ook mogelijk en prijzen variëren tussen de €29-€33. Je lacht je dus een rotje bij het zien van de rekening.

En nu met afhalen en bezorgen blijft het de kwaliteit én de prijs die we van De Binnenvisser kennen. Dezelfde eerlijke gerechten, fijne prijs (drie gangen voor €23,50), brood van Niemeijer en keuze uit de al eerder genoemde wijnlijst.

Kortom, een plek waar wij altijd graag terugkomen. Altijd goed. Altijd lekker. Beloofd.

Café Binnenvisser