Restaurant Cornerstore: eten, natuurwijn en muziek in Amsterdam-Noord

Restaurant Cornerstore: eten, natuurwijn en muziek in Amsterdam-Noord

De mannen van Binnenvisser  - een favoriet - bruiste van energie en openden samen met Michael Coehorst en Max en Ward van o.a. de Klaproos een plek met muziek in Amsterdam-Noord. Bij Cornerstore eet je Asian-inspired gerechten, drink je de beste natuurwijnen en luister je naar vinyl. Hup die pont op naar Noord!

Cornerstore

Cornerstore

Het begon met een reisje naar Japan waar Bob van Binnenvisser gecharmeerd raakte van de typische luisterbarretjes. In deze piepkleine barretjes met een high-end geluidssysteem en een goede vinylcollectie zorgt de barman zowel voor de drankjes als de plaatkeuze. Binnenvisser’s Bob en Maarten zagen er wel iets in om dit in een eetconcept in Amsterdam te gaan uitvoeren.

Het muzieksysteem – à la muziekstudio-sound – werd verzameld, de platencollectie stond al thuis, de locatie werd gevonden en het menu werd al gemaakt. Net als bij Binnenvisser wordt er gekookt met lokale, seizoensgebonden – als het even kan biodynamische – groenten. Alleen deze keer met Aziatische smaakmakers. Ook weer vooral veel groenten en soms wat vis en vlees. In pittig, fris, veel umami, olie, soya en fermentatie. De gerechten zijn om te delen maar ze lekker voor jezelf bestellen kan natuurlijk ook.

Michael bracht extra kennis van natuurwijnen mee. Verwacht de beste, meest bijzondere wijnen en in het Japans geïnspireerde concept zijn ook sakes een vaste tafelgenoot. Proef zeker het huisaperitief van yuzu en sake. Waarna je nog net iets meer ontspannen naar de plaatjes zult gaan luisteren.

Cornerstore staat voor goed en puur eten, topwijnen, het sfeertje van Noord, lekker muziek luisteren. En misschien nog een onverwacht setje van een van de vele bevriende dj’s. Cornerstore klinkt als een hit.

Cornerstore – Papaverweg 11 Amsterdam-Noord
Van dinsdag t/m zaterdag kun je zonder reservering bij Cornerstore terecht vanaf 18.00 tot 22.00 voor een diner, maar zoals ze zelf zeggen ”music and after dinner drinks till late.”

Eerste foto: Samira Kafala