Spanje, Ibiza29 juni 2020, door Barts Boekje

Verborgen parels to stay & unwind #1 – Can Quince de Balafia Ibiza

Spanje, Ibiza, 29 juni 2020, door Barts Boekje

Verborgen parels to stay & unwind #1 – Can Quince de Balafia Ibiza

Sant Lorenzo staat bij velen vooral bekend om zijn fameuze restaurant La Paloma, maar onderschat verborgen parel Can Quince de Balafia niet. Na een tocht over stoffige zandweggetjes door de heuvels van San Llorenzo, kom je hier in een serene oase van rust terecht. Zodra je het houten poortje van Can Quince betreedt, treed je de 700 jaar oude dorpskern van San Lorenzo de Balafia binnen, waarbij het letterlijk voelt alsof je terug in de tijd stapt...

 

Leest u mee: Verborgen parels to stay & unwind #1 - Can Quince de Balafia op Ibiza

Can Quince

Can Quince

Dit bijzondere rural hotel met 6 gastenkamers is gevestigd in en rondom één van de twee oude torens uit het 13de eeuwse dorp, dat als een van de weinige plekken op het eiland in takt is gebleven na de invallen van piraten in de 16e en 17de eeuw. De toren en bijbehorende finca (éen van de zeven die tussen de oude torens in liggen) worden al meer dan 25 jaar bewoond door de lieftallige Belgische eigenaresse Sophie en haar artistieke familie. Eind 20ste eeuw is deze plek op de ijst van cultureel erfgoed geplaatst. Zeker niet zomaar een dorp dus.

Tot zo ver de cijfers. Terug naar de weelderige tuin vol met kleurrijke bougainvilles, enorme cactussen, pergola’s vol klimop en schaduwrijke zitjes met charmante gietijzeren brocante vintage meubelen. Tel daarbij op een zwembad met eromheen grote comfortabele ligbedden en vergezichten die reiken tot voorbij de glooiende Morna vallei, en je wil nooit meer naar huis.

In de finca, waar de olijvenpers uit de 13de eeuw nog volledig in takt paraat staat (je zou bijna denken dat ie nog in gebruik is), zijn 4 luxe suites gesitueerd. In de oude toren zelf zijn eveneens 2 kamers gevestigd. Alle kamers hebben hun eigen privé terras. Het authentieke karakter van de dikke witte finca muren, de originele Sabina houten balken op het plafond en de eeuwenoude houten deuren steken prachtig af bij de strakke gietvloeren en gemoderniseerde badkamers, de kraakhelder opgemaakte bedden en het frisse interieur dat een stijlvolle combinatie is van lokale vondsten en (Frans) vintage design.

Ontbijt wordt geserveerd in de tuin, met homemade granola en zelfgemaakte jam van vijgen & abrikozen uit eigen tuin. Voor wie nu nog steeds niet voldoende ge-unwind is, kan enkele avonden per week aanhaken bij de yogales die in de tuin wordt gegeven en waar locals en gasten gemoedelijk samenkomen.

Mocht het je dit seizoen niet meer lukken om voor deze ultieme unwind stand te gaan, is het goede nieuws dat deze plek het hele jaar door ge-openend is, en het er ook nog eens verdomd goed toeven is gedurende de herfst en wintermaanden. In de grote gezamenlijke ruimte in de finca brandt namelijk non-stop een giga haardvuur en als kers op de taart is het zwembad in het voor- en na seizoen ook nog eens heerlijk verwarmd. Geen excuus meer dus. Just go go go.