Griekenland25 augustus 2017, door Maartje

Casa Cook Kos (Griekenland)

Griekenland, 25 augustus 2017, door Maartje

Casa Cook Kos (Griekenland)

O men... Waar te beginnen? Dit hotel! Dit resort! De plek! Liefde. Van A tot Z. Oke, bij het begin beginnen. Dat moet namelijk Thomas Cook zijn, de vakantiegigant die vooral in Engeland groot is. En in Duitsland. Door heel Europa eigenlijk wel. Welnu, die groep lanceerde vorige zomer hun eerste Casa Cook hotel in Griekenland, op het eiland Rhodos. Vanaf het moment dat de eerste kiekjes van dat adres op de welbekende sociale media verschenen, wilde ik er heen... Wat een pracht en praal! En wat zag dát er vooral relaxed uit! Afijn, zoals dat gaat, gingen we niet (ken je dat verhaal van dat beeldschone resort... Juist).

En nu, nu opende de zomer van 2017 Casa Cook Kos, de tweede Casa Cook locatie dus. En heus, het is echt zo (heb ik me laten vertellen door mensen die bij beide Casa Cooks zijn geweest): deze casa is zo mogelijk nóg beter. Want dit keer gingen we wel. Ha!

Barts-Boekje- casa cook kos 2

En wat was dat een feest. Ten eerste de looks. Stunning. Plaatjes zeggen meer dan woorden dus kijk zelf maar.

De locatie dan, op Kos. Eerlijk is eerlijk: na aankomst bij Casa Cook Kos kan de rest van het eiland je geen biet meer schelen. Kos is een heerlijk vakantie-eiland, tikkie toeristisch maar heerlijk, en wie het eiland wel eens verkent heeft, ontdekt de beste plekjes en de lekkerste standjes al snel. Diegene kan dan ook beamen dat oprecht het mooiste strand van het eiland precies voor de deur van Casa Cook Kos te vinden is. Zoals gezegd: vergeet de rest, hier wil je wezen.

Barts-Boekje- casa cook kos

Het privéstrand van Casa Cook Kos heeft heerlijke bedden - knappe jongen die daarop niet in slaap valt. Pal voor je tenen een zo'n lekker stil zacht kabbelend zeetje om langzaam in te verdwijnen als het je even te heet wordt en knappe mannen waar je maar naar hoeft te zwaaien en ze staan met een watertje of iets anders aan je schouders.

Stel nou dat je toch iets wil doen (waarom mag Joost weten maar je hebt van die mensen), dan staat de gedreven SUP-instructrice startklaar, kun je surfles nemen bij de te leuke surfschool next door (gewoon even regelen bij de Casa Cook balie) en, jawel, biedt Casa Cook paardrijden in de branding aan (oke, dat is wel echt heel leuk), 's ochtends vroeg of 's avonds laat.

Barts-Boekje-casa cook kos 5

Ook de slaapkamers van het resort zijn om op zijn zachtst gezegd om over naar huis te schrijven: beeld-, beeld-, maar echt beeldschoon in zachte aardetinten, gevuld met, FUCK, hartstikke knap spul dat ook nog eens te koop is in de boutique. Fuck ja, want je wil heus de vergrijst-blauwe of oudroze linnen duster die in de badkamer hangt. Je wil de ronde rieten tas die je tijdens je verblijf lenen mag en die je - trust me - nadien echt niet meer terug wil geven. En je wil de poederkleurige dekentjes van zacht gekreukt katoen want echt, die gaan in jouw huis ook prachtig hangen, liggen, whatever. Die had je namelijk nog niet. Niet zo één tenminste.

Barts-Boekje-casa cook kos 8

Mocht het strand vervelen (euh...) dan zijn er nog twee water-opties: ten eerste het fantastische zwembad dat omklemt wordt tussen de grote relaxte bar-ruimte (met daar weer achter het strand) en het restaurant waar toch is het kijken-en-bekeken worden minimaal is dankzij de ontzettend ruime opzet. Ja, jubeljubel: kuddo's voor organisaties die niet iedere vierkante meter van hun adres volplempen. Dat is overigens sowieso goed gelukt hier op Kos: heel Casa Cook ademt rust en ruimte. Zelfs als het hele spul volgeboekt zit, bots je niemand tegen het lijf, zijn er nog altijd bedjes te vinden en heeft het personeel aandacht voor je. Kijk, goed gelukt noemen we dat. De laatste wateroptie moet je vooraf wel even regelen: de medium-kostbare (dus helaas niet de goedkoopste) slaapkamers hebben allemaal een zwembad voor de deur waar je vanaf je privéterras met je privé hangmat, zo induikt. Heer-lijk.

Barts-Boekje-casa cook kos 4

Ah, ja dan het restaurant (ja sorry hoor, Casa Cook is met stip naar mijn top 5 resort on the planet gestegen dus het gejubel gaat nog even door) waar in de ochtend een weergaloos ontbijt (lees: meters en meters vers en verrukkelijk eten) word geserveerd. Van een meterslang buffet dus, en als je dan tóch nog iets anders wil, is er ook nog een a la cart menu. Omdat het kan. Verse sapjes galore in alle kleuren en smaken en fruit en groeten van eigen teelt waar mogelijk. Overigens draaien de mensen van Casa Cook hun hand niet om voor speciale wensen zoals gluten-vrij brood o.i.d. Best opvallend voor 1) zo'n klein eiland en 2) een toch best wel afgelegen oord). Dat komt voornamelijk doordat de staf van Casa Cook vrijwel alles zelf producert en maakt. Er is eigen grond waar gewassen op verbouwd worden, er zijn eigen dieren en het personeel high fived met de boeren uit de omgeving - geen punt dus, bij Casa Cook.

Barts-Boekje-casa cook spa

Last maar zeker not least: het spa-programma. Waar veel resorts de gym toch een beetje links laten liggen (wat we best begrijpen overigens) is ook hier veel liefde en aandacht aan besteed. De gym is van alle (on)gemakken voorzien, is net als de rest van het resort voorzien van alle knapheid (het bezwete oog wil ook wat) en de aangrenzende spa is verrukkelijk. Boek vooral een van de treatments hier en laat je voor een extra ervaring begeleiden door de manager van de spa: deze kleine kokette Griekse dame (ook haar wil je mee naar huis nemen, heus) weet onwaarschijnlijk veel kruiden en neemt met liefde mee naar haar kruiden tuin. Leg uit waar je last van hebt en ons kruidenvrouwtje (overigens is ze jong en ontzettend knap!) verteld je welke combinatie van kruiden je kunt gebruiken, en hoe, om van je kwaaltjes af te komen. Ja, ze heeft zelfs tips tegen een kater. Mocht je willen, dan leert ze je hoe je van je eigen geplukte kruiden de lekkerste custom made massageolie en/of honing maakt. En daarna ga je liggen, uiteraard.

Interessant is overigens een unieke, door Casa Cook gecreëerde treatment waarbij je gedurende ruim 20 minuten verschillende helende olieen op je hoofd gedruppeld krijgen (de 'druppelaar' beweegt uiteraard, de druppels vallen niet op één plek maar gaan al strelend als een stroompje over je voorhoofd), gevolgd door een hoofdmassage. Oprecht een nieuwe ervaring! Aanrader, ja, maar dat geldt ook voor de 'reguliere' massage. Met een beetje geluk krijg je een van de mannen - fantastisch.

Barts-Boekje-casa-cook-kos-2 copyOke, dan écht het allerlaatste, in de categorie 'save the best for last': vanaf september heeft Casa Cook Kos ook een eigen boot die je met z'n tweeën of met een groepje boeken kunt. DOE! We mochten het (met een andere boot) uitproberen: filmsterren-vakantie uit de boekjes! De schipper vaart je een dag lang langs de mooiste baaitjes en naar het meest helder blauwe water ever, alleen per boot te bereiken (JUMP), om je vervolgens bij een klein onbekend (Greek people only) baaitje af te gooien voor een onverbloemde, pure Griekse lunch (in ons geval was dat Lárdos waar we de lekkerste vis ever aten maar het hangt af van je eigen wensen en de nukken van de schipper, maar het zal sowieso een uniek adres zijn).

Casa Cook Kos