24 juni 2019, door Maartje

Casa Gitane Amsterdam – showroom (opening 28 en 29 juni 2019)

24 juni 2019, door Maartje

Casa Gitane Amsterdam – showroom (opening 28 en 29 juni 2019)

Van de meest labels, interieurmerken in dit geval, vinden we meestal de helft leuk, ommenabij. Maar in het geval van het Amsterdam based Casa Gitane beginnen we al te watertanden als de Ca- van Casa nog niet eens uitgesproken is. Alles willen we. Alles. Van de one of a kind stoelen tot de vintage vazen, de (kinder)plofbankjes en de goudkleurige strakke lampen. Alles.

Showroom Casa Gitane Amsterdam

Showroom Casa Gitane Amsterdam

Dus is de kans 50/50 dat je ons gaat zien tijdens de opening van de nieuwe showroom van Casa Gitane in de Amsterdamse Pijp op 28 en 29 juni aanstaande. 50% op ja omdat we alles o zo beeldschoon vinden en we ons graag vergapen. 50% kans op nee omdat we blut zijn (hallo zomer) en niet leeg kunnen lopen op al het moois. Tsja.

Dat gezegd is de spot on prijs-kwaliteit verhouding van Casa Gitane een van de redenen van ons fan-zijn: de meubels en accessoires lijken soms onbetaalbaar, maar dat zijn ze nietzeker niet gezien de originaliteit en het never out of style niveau van de items. Tel daarbij op dat Casa Gitane eigenaren Stella en Machteld ongeevenaarde neuzen hebben voor wat ‘aan de hand is’, en dat vertalen in hun Casa Gitane producten en in de woningen en andere (horeca)locaties die ze inrichten (dat kun je ze dus ook laten doen!)

En nu is er dus een nieuw (prachtige – we hebben het al gezien) showroom aan de Gerard Doustraat in de Pijp. In een voormalige garage waar door een groot dakraam het licht binnenvalt, kregen de stoelen, vazen, salontafels en fauteuils de ruimte die ze verdienen. Mocht je willen gaan kijken, en dat wil je, zet dan 28 en 29 juni dik onderstreept in je agenda.

Overigens vielen we al voor Casa Gitane voordat we ooit een product gezien hadden. Gitane betekent namelijk ‘gipsy’ en Casa Gitane wordt geïnspireerd door afgelegen oorden over de hele wereld rond, en een nomadische levensstijl. Het agentschap van Gitane creëert interieurconcepten voor restaurants, winkels, particuliere woningen en evenementen. Het privélabel Casa Gitane is een verzameling unieke schatten en ontwerpen.

De showroom opening op 28 en 29 juni is van 10 tot 18 uur. Adres: Gerard Doustraat 128a. Mocht je niet kunnen een van deze dagen, maar wel nieuwsgierig zijn geworden, maak dan een afspraak voor een ander moment.