Marokko, Essaouira25 mei 2023, door Maartje

Castles in the Sand, Essaouira

Marokko, Essaouira, 25 mei 2023, door Maartje

Castles in the Sand, Essaouira

Denk je Marokko, denk je hoogstwaarschijnlijk aan Marrakech. Snappen we best, maar...  Als je er dan toch bent, overweeg dan echt vooral ook de redelijk korte (ongeveer 1,5 uur) rit naar Essaouira af te leggen. Ga je geen spijt van krijgen. Deze Marokkaanse stad ligt aan de kust en mogen we graag 'het Marrakech voor dummies' noemen. Het is er schoner, frisser, er is een strand en afdingen in de souk gaat er stukken eenvoudiger. Eenmaal daar is er eigenlijk maar één allerbeste bovenste beste optie voor je overnachting: Castles in the Sand.

castles in the sand Essaouira

castles in the sand Essaouira

Om bij het begin te beginnen: waarom wil je ook alweer naar Essaouira? Nou, Orson Welles filmde hier zijn befaamde film Othello, Cat Stevens ontdekte er Allah en Jimi Hendrix had er een woning. Om maar een paar klinkende namen uit de geschiedenis te benoemen. Plus, Essaouira is, zoals gezegd, het easy access Marrakech. Lichter, ruimer, minder rumoer.

Precies daar, een steenworp van de haven waar de vissers iedere ochtend binnenvaren, hun vangst schoonmaken en direct door verkopen en/of op de open barbecue gooien (er staan lange tafels waar te constant mensen aanschuiven),  kun je logeren bij een van de twee logeerhuizen van Castles in the Sand Essaouira: Dar Beida, the White House, en Dar Emma, the little hippy house.

 

verblijf

verblijf

Het is, zonder enige twijfel/hand op ons hart, de beste en ook nog eens binnen een steengoede prijs-kwaliteit verhouding beste logeeroptie in Essaouira. De eerst genoemde, Dar Beida, is een cool (letterlijk en figuurlijk: de looks zijn spot on en door de dikke witte muren is airconditioning ondanks de hitte buiten niet nodig) 200 jaar oude, traditionele ‘dar’ (een Marokkaans huis) met vier slaapkamers. Perfect voor een gezin dus. Je vindt Dar Beida aan de achterkant van de medina van Essaouira in een authentieke Marokkaanse wijk, in de buurt van Bab Doukkala, enkele minuten van de markt. Wil je.

Het kleurrijke Dar Emma is een charmant, klein hippiehuis met twee slaapkamers aan de voorzijde van de medina van Essaouira. Twee minuten lopen van het centrale plein, Place Moulay Hassan, en dichtbij alle winkels, restaurants, het historische fort en niet belangrijk: op steenworp afstand van het strand.

service

service

En wat een plus-plus-pluspunt is bij deze locatie is de service. Naast dat het er allemaal prachtig uitziet en de huisjes alles hebben wat je hartje begeert, leveren ze ook nog eens fantastische service. Dat houdt in dat ze transport, activiteiten, eten and all the rest kunnen regelen. Niets te gek, niets te veel.

Best wel ideaal dus, zeker voor wie een Marokkaanse gezinsvakantie aan het plannen is: paar dagen Marrakech (druk), een dag de woestijn in (de droom, maar prijzig) en een paar dagen Essaouira bij Castle in the Sand (ontspannen!) en je hebt een onvergetelijke droomvakantie voor het hele gezin te pakken. Beloofd.

Castles in the Sand