9 december 2017, door Maartje

Ceramaric Keramiek

9 december 2017, door Maartje

Ceramaric Keramiek

Hele andere (keramische) koek vind je bij Marieke, van Ceramaric keramiek.

Vanuit haar babyroze (we like!!) atelier draait en giet zij tegenwoordig naar hartenlust haar eigen servies. Draaien a la Patrick Swayze (je weet wel, in Ghost) en gieten doet ze door middel van het maken van mallen.

Marieke is, zeg maar, wat we noemen een multi talent. Ze studeerde ooit af als keramist en later ook nog als fotograaf op de kunstacademie. Na een uitwisseling in NY en een stage bij ELLE girl ging ze zich steeds meer focussen op digital. Ze werkte vervolgens bij diverse reclame bureaus als Visual Designer (dan maak je dus mobile design, websites, apps en zo) en dat doet ze nu nog steeds, maar dan als freelancer. En niet voor de minsten: Nike, Philips, KPN, Ladress, Jamie Oliver, Rituals en nog veel meer van dit soort knappe merken behoren tot haar portfolio.

keramiek2

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, zeggen ze. Ze miste toch steeds meer het werken met ‘de handen’. Vandaar dat babyroze atelier met die mallen en dat servies (dat ook nog eens gewoon in de vaatwasser kan, hell yeah!) waar ze volop aan het experimenteren geslagen is, onder andere met verschillende glazuren en marble effecten, en dat zie je ook volop terug in haar werk.

Maar dit is pas het begin, want volgend jaar gaat ze een intensieve cursus bij keramist ‘Tortus’ - een ware Hero in keramiekland - in Kopenhagen volgen. Het lijkt er dus op dat haar niks meer in de weg staat om binnenkort een glansrijke carrière als keramist tegemoet te treden.

O ja, geen onbelangrijk nieuws is dat ze momenteel ook bezig is met een website (en dat kan niet anders dan goed komen, ze is tenslotte visual designer) inclusief webshop, dus haar servies is ook nog eens te koop binnenkort. STAY vooral dus TUNED zeggen wij!

Liefs, Maud