• 16 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 July 2018
  • 24-10-2017
  • Barts Groene Hoekje, Rotterdam

Change the System in Boijmans Van Beuningen

Change the System in Boijmans Van Beuningen

Rotterdam staat as we speak weer eens op de agenda. Naar het Boijmans moeten we om precies te zijn. Nu wilden we toch al gaan vanwege de rood-witte polkadot fallussen – ja dat lees je goed - infinity room van Yayoi Kusama. Maar nu is er plots tijdsdruk. Tot en met 14 januari is de tentoonstelling Change the System namelijk nog maar in Boijmans Van Beuningen te zien, en dat is het zo! Het museum wordt omgetoverd tot lab voor social design wat in het geval van het Boijmans Van Beuningen een expo betekent die bijdraagt aan het redden van de planeet. Hoop! Dat zit zo:

Barts-Boekje- yayoi

Zo’n vijftig (inter)nationale designers hebben installaties waar de bezoeker aan kan – nee, zal - deelnemen. Projecten die ons laten stilstaan bij onderwerpen als vervuiling, schaarste en het politieke systeem. Door mee te doen word je actief in het veranderen van het systeem. Wat zie je er dan zoal? Je kunt je meegebrachte oude plastic DIY omvormen tot iets nieuws. Je ziet wat de gevolgen zijn als we de mens langzaam laten krimpen tot 50 cm en zo dus een minder grote voetafdruk op de planeet hebben. Is er de Human Power Plant die nagaat of er genoeg energie kan worden opgewekt met spierkracht. En oh, neem ook vooral je vuile was mee. Hiermee kun je meedoen aan een sociaal experiment over menselijke ontmoetingen. En je gaat nog met je schone was naar huis ook.

Barts-Boekje- boymans

Even praktisch: sommige projecten draaien maar enkele dagen. Dus niet het hele oeuvre is tot half januari te zien. Check vooral de website van Boijmans Van Beuningen over het wat wanneer. En als je na een day at the museum zin hebt in een planeet-vriendelijk maaltje, dan kun je een van deze 15 spots voor een plantaardig bordje lekkers bezoeken.

Change the System, tot en met 14 januari 2017, Boijmans Van Beuningen, Rotterdam