14 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (doen)

14 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (doen)

Reizen met kinderen is uitdagend. Een strandvakantie is fine, maar een citytrip wordt niet zoals vroeger. Maar, als je naar de juiste steden gaat en weet wat de goede plekken zijn, kan het een ervaring worden om nooit te vergeten. En dan staat als it-bestemming met stip op #1: Berlijn.

WANT Berlijn is uitgestrekt, er zijn volop parken, extreem veel leuke speeltuinen en je kunt overal fietsen met kinderzitjes huren. Nog een groot voordeel: het leven in Berlijn is niet duur, waardoor je er makkelijk voor kunt kiezen om – zeg - acht dagen te gaan, in plaats van vier. Dan kun je lekker rustig aan doen en af en toe een hele middag in de speeltuin hangen, en mingelen met de hippe Berliner babies.

DOEN De woonwijk Prenzlauerberg is een waar kinderparadijs. Je struikelt er over de koffiebarretjes-met-poppenhoeken en de alternatieve speeltuinen, waar vaders met baarden en moeders op sneakers elkaar op de rand van de zandbak treffen. In Mitte is een fantastische Tiergarten, die zich in het hart van de stad bevindt en enórm is (Tip: vanuit het restaurant van het o zo hippe 25 Hours Hotel Bikini Berlin kun je zó in het apenverblijf kijken). Is het mooi weer? Pak de fiets naar het strandje van de Weissenssee. Er is water, er is zand, er zijn ijsjes en biertjes. Nóg een stuk groter is het kilometerlange stadsstrand Wannsee, waar nog van die ouderwetse strandstoelen staan. Met grotere kinderen is het goed toeven bij Badeschiff, een zembad in een boot in de Spree, met een heerlijke ligweide en uitzicht op de boten. Moeten ze even uitrazen? Bezoek dan voormalige het vliegveld Tempelhof, dat nu door de Berliners gebruikt wordt om te skaten, picknicken, vliegeren, voetballen en nog veel meer.

Wordt vervolgd: Berlijn met Kids deel 2, ZIEN, en deel 3, ETEN & DRINKEN komen er aan!