18 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (eten & drinken)

18 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (eten & drinken)

Deel 1, Berlijn Doen, en Deel 2, Berlijn Zien, gelezen? Ook even doen!

Reizen met kinderen is uitdagend. Een strandvakantie is fine, maar een citytrip wordt niet zoals vroeger. Maar, als je naar de juiste steden gaat en weet wat de goede plekken zijn, kan het een ervaring worden om nooit te vergeten. En dan staat als it-bestemming met stip op #1: Berlijn. 

ETEN & DRINKEN Lekker aan Berlijn is dat het zo heerlijk niet-posh is. Lunchen doe je er meestal op tweedehandsmeubels of in een verwilderde tuin. Lekker hufterproof, waardoor je zelf ook kunt ontspannen. In Prenzlauerberg bevinden zich op iedere hoek van de straat koffiebarren en restaurants. Waar biologisch eten, verschoonkussens en kinderstoelen altijd voor handen zijn. En wedden dat zo’n bord käsespatzle of een curryworstje er in gaat? Zeker doen: uitgebreid brunchen op zondagochtend. Een goede Berlijnse traditie, die zéker in Prenzlauerberg actief wordt nageleefd door jonge gezinnen. Je betaalt een vast bedrag (€ 10 ongeveer) en mag alles van het buffet nemen waar je zin in hebt. Ideaal met kinderen.

Prenzlauerberg (lunch)tips:

Weinerei (zeker niet alleen voor wijn!)
Wohnzimmer (de woonkamer van Prenzlauerberg, niet geheel 'hufterproof' maar wel gezellig en heel geschikt voor lange, luie sessies)
The Barn (koffie en broodjes en een zaak waarin je (een beetje) kunt fietsen)
Gugelhof (bruin cafe met de beste flammkuchen van de stad)
Fleischerei (heel voordelig schnitzels eten in een oude slagerij)