17 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (zien)

17 december 2014, door Barts Boekje

CITY TRIP: BERLIJN (zien)

Reizen met kinderen is uitdagend. Een strandvakantie is fine, maar een citytrip wordt niet zoals vroeger. Maar, als je naar de juiste steden gaat en weet wat de goede plekken zijn, kan het een ervaring worden om nooit te vergeten. En dan staat als it-bestemming met stip op #1: Berlijn.

ZIEN Uren in de rij voor de Reichstag, dat moet je deze keer maar overslaan. Maar je hoeft echt niet iedere dag naar de speeltuin. Een toren beklimmen is altïjd leuk, zeker als die zo futuristisch is als de TV-turm, die je van alle hoeken uit Berlijn kunt zien. Het uitzicht is verbluffend! Het Holocaust-monument is misschien niet het eerste waar je je kinderen mee naartoe neemt. Maar toch kun je dat rustig doen, mits je ze uitlegt dat rennen en joelen niet de bedoeling is. Ze zullen de gangen van betonblokken zeker indrukwekkend vinden.

HOE Met de trein of het vliegtuig is een optie. Maar vlak de voordelen van de auto niet uit: je kan hem helemaal volstoppen met de spullen die je nodig hebt. Boek een appartement via Airb&b en creëer daar je eigen thuis, zodat je lekker kunt lezen of tv-kijken als je kinderen slapen.