Nederland, Veluwe14 september 2022, door Sanne Carbaat

Cocoonhuisjes heeft er een vierde telg bij: welkom Randmaere bij het Veluwemeer

Nederland, Veluwe, 14 september 2022, door Sanne Carbaat

Cocoonhuisjes heeft er een vierde telg bij: welkom Randmaere bij het Veluwemeer

We beginnen bij het begin, namelijk de te leuke en knappe Cocoonhuisjes. Waar er al drie heerlijke locaties zijn (één in Drenthe, één in Zeeland en één in Limburg), komt er nu nóg een huisje in waar je kunt, je ziet hem aankomen, cocoonen met je favoriete lui. Cocoonhuisjes heeft er een vierde telg bij: welkom Randmaere bij het Veluwemeer!

 

In een bosrijke omgeving, vlakbij het water en met aan de overkant de Veluwe. De Cocoonhuisjes van eigenaresse Marjan hebben altijd precies die locaties waar je genoeg privacy hebt, maar waar er wel genoeg te doen is in de buurt. Precies ook het geval bij Randmaere. Je hebt een zonnige voor- en achtertuin met diverse terrassen en alles voor dat buitengevoel: een buitenhaard slash bbq. Veel privacy en heerlijke loungesets.  En de inrichting? Die is net zo knap als de andere huisjes. Ook heel fijn voor de randstedelingen is dat het net wat sneller te bereiken is dan de andere Cocoonhuisjes. Wel echt dat gevoel van echt even weg, maar niet de ellenlange reis.

 

Meer weten over de andere drie Cocoonhuisjes? Kijk dan even hier. 

Cocoonhuisje Randmaere

Cocoonhuisje Randmaere

Eyecatcher is de Italiaanse patroontegelvloer in de keuken. Speels op een sjieke manier. Dat is de inrichting van Randmaere eigenlijk in een notendop. Veel koperkleur en zwart, en in combinatie met de lichtinval voelt het ruim, maar toch ook weer knus met de koper- en cognactinten en prachtige designmeubels (die bank, echt). Gooi die openslaande deuren open, zet de bank zo neer hoe je wilt (ja, kan) en je eigen tuintje is je tv. Je kunt ook ‘gewoon’ tv kijken hoor, al is gewoon hier niet het juiste woord. Videoland, Netflix, Hbo Max en Amazon Prime en NPO plus: alles is er voor een biosavond. En wil je op een regenachtige zondag nog even je bed niet uit? In de master bedroom is ook een smart tv. Maar eerlijk is het hart van het huisje de keuken waar je urenlang spelletjes kunt spelen aan de lange eettafel of waar je je favoriete flesje rood opentrekt aan het kookeiland met hoogzitters. Bijna een beetje een grand-café gevoel, maar dan helemaal voor je eigen kluppie.
Wat ook helemaal klopt, is dat binnen-buiten gevoel. I mean, als de zon schijnt, lig je natuurlijk in de tuin, maar als het weer zich daar niet tot leent, heb je de serre nog. Hier heb je uitzicht op de hoge bomen en de sterrenhemel en ook de slaapkamers met tuinzicht hebben dat wakker-worden-in-het-groen-gevoel.

Leuks in de omgeving

Leuks in de omgeving

Flevoland, veel mensen vinden wat van het nieuwste stukje Nederland, maar als je je Cocoonhuisjebril opzet, dan ben je om. Gecreëerd op de bodem van de Zuiderzee, maar ondertussen al met genoeg plekken met volwassen bomen en bossen, heel veel groen (Harderbos is ook om de hoek) én als je bij Randmaere slaapt met het Veluwemeer dus op loopafstand. De sup ligt hier klaar en ook ideaal om met de kleintjes heen te gaan, want het meer loopt langzaam af (dus lekker ondiep). Het is wandelinggalore in alle natuurgebieden in de omgeving of zoek de gezelligheid op in Hanzesteden als Harderwijk (waar je bij Caert heel goed eet!) en Elburg. Ook leuk om te doen: een boottochtje naar de Marker Wadden.

Het huis is Randmaere gedoopt, omdat het op een paar minuten wandelen van het Veluwemeer ligt dat onderdeel is van de Veluwe Randmeren. De ae in Randmaere is een knipoog naar het verleden, toen het nog de (Zuider)zee was.

Cocoonhuisje Randmaere heeft drie slaapkamers: de green room met een tweepersoonsbed en openslaande deuren naar het terras in de achtertuin, een bedsteekamer met twijfelaar en een kamer met eenpersoonsbed en hoogslaper. Perfect dus voor het gezin (zowel voor de kleintjes als voor de pubers) of een weekendje met vrienden. Met z’n tweetjes mag natuurlijk ook, dan heb je echt meer dan genoeg ruimte.

Randmaere is meer dan kidsproof (anders zou het geen Cocoonhuisje zijn) met campingbedje, wipstoel, kinderstoel en heel veel speelgoed en boekjes om iedereen zoet te houden. Keffers? Natuurlijk mogen die mee!

Randmaere op Park Boschberg

Randmaere op Park Boschberg

Randmaere ligt aan de rand van een rustig bungalowpark – het heet de Boschberg en is een park zonder slagbomen of receptie: gewoon een fijne plek die allemaal extras biedt zonder die massale toestanden waar je niet naar op zoek bent. Er is een tennisbaan, voetbalveld, je kunt er tafelvoetballen en minigolfen, een potje jeu de boule spelen en als klap op de vuurpijl is er (in de zomermaanden) een verwarmd zwembad. Allemaal dingen bovenop het al fijne huisje, waar je voor noppes gebruik van kunt maken, maar dat is helemaal aan jezelf.