5 juli 2019, door Maartje

live: kids winkel Yoki Store in Amsterdam

5 juli 2019, door Maartje

live: kids winkel Yoki Store in Amsterdam

We steken echt niet onder stoelen of banken dat we zo onze go to winkels hebben voor het kroost. Archive Store en Smallable en dan zijn we voor 80 (95?) procent van de tijd tevree. Wat niet wil zeggen dat er niet nog een knaller bij mag om de top 3 compleet te maken... En we denken dat we 'm gevonden hebben hoor, hoewel de winkel nog niet eens open is. Wiewatwaar? Het soon to be Yoki Store in Amsterdam (maar met een webshop hoor!)

Yoki Store Amsterdam

Yoki Store Amsterdam

Waarom we zo overtuigd zijn van de kunsten van Yoki Store als we nog niet eens hebben kunnen shoppen? Simpel. We kennen de helft van het duo dat de winkel gaat openen en die helft is een van meest smaakvolle mensen die we ooit hebben mogen ontmoeten. Alles wat styliste Susi Sommers aanraakt wordt mooier dan het was. Is gewoon zo (sommige mensen kunnen dat).

Susi’ stijl is sereen. Ingetogen. Natuurlijke tinten en zachte materialen – zo’n wolk waar je zo in wil gaan liggen. Al schromen Susi en haar parter in crime Marijn van Koningsbruggen ook heus geen kleur – het moet wel gezellig blijven en we are talking kids hier. Kleur is er ook maar het gaat om de juiste dosering. Laat dat maar aan Susi over. As we speak zijn de twee druk aan het inkopen in Parijs, op zoek naar het mooiste spul voor in huizen waar ook een kleintje (of 2, of 3) rondhuppelt. Dat wordt namelijk – zo begrepen we – de hoofdmoot van Yoki Store: mooie én praktische dingen voor kleine mensen waar ook grote mensen blij van worden (en in huis willen hebben). ‘Unique sustainable and timeless goods for children’. Dat betekent niet te veel kleding; daar zijn al winkels genoeg voor. Nee, bijzondere items willen we, zoals hufterproof vrachtwagen van rotan. Mooie, comfortabele stoelen voor in de babykamer. Praktisch en vrolijke tassen om al je zooi in mee te spelen. Van zulks. We kunnen alvast niet wachten!

Houd ondertussen de vorderingen bij via de IG van Yoki Store. Daar lees je vast als eerste (samen met ons) wanneer ze open gaan.