Zuid-Afrika, Kaapstad18 september 2018, door Maartje

Cool Cape Town, de ultieme Kaapstadgids

Zuid-Afrika, Kaapstad, 18 september 2018, door Maartje

Cool Cape Town, de ultieme Kaapstadgids

Gebundeld? Ja! Want hoewel we het wereld wijde web de beste uitvinding sinds gesmolten kaas vinden, gaat er toch ook weinig boven een echt boek. Dat doen we dichtbij huis in de vorm van Little Escapes én verder van huis! Want er is een nieuw book: Cool Cape Town! Nouja, dat boek is er bijna. Vanaf half oktober gaan we de eerste nummers versturen. Dus als je NU besteld, dan heb je Cool Cape Town voor eind oktober gewoon in huis! Bestellen doe je HIER

Cool Cape Town, de ultieme Kaapstadgids

Cool Cape Town, de ultieme Kaapstadgids

Ruim 180 adressen, tips en routes in en rond Kaapstad gebundeld in een aantrekkelijk vormgegeven boek by Barts Boekje. Bam!

Bali, New York, Zuid-Frankrijk, Australië, Barcelona, Afrika… Wie twijfelt over deze vakantiebestemmingen doet er goed aan doen om Kaapstad in overweging te nemen: een bruisende citytrip waar je eenvoudig een onvergetelijke natuur- en foodievakantie aan vastkoppelt. De stad en zijn omgeving zijn een openluchtstudio (alles fotogeniek) en culinaire trekpleister in één (wist je dat het grootste aantal van de beste chefs ter wereld in Zuid-Afrika woont?). Er is wonderlijk natuurschoon en er zijn indrukwekkende roadtrips, wilde dieren en onbeschrijflijk mooie Out of Africa vergezichten. En in de stad is altijd wel ergens leven in de brouwerij te vinden.

Alleen de beste, leukste, lekkerste en knapste adressen vonden hun weg naar Cool Cape Town het boek, geschreven door Maartje Diepstraten, oprichter van het populaire reis- en lifestyle platform bartsboekje.com en de in Kaapstad woonachtige Marcelle Mudde – Marcelle organiseert onder andere de Restaurant week Zuid-Afrika. Beide hebben het speuren naar de leukste adressen, routes en dagbestedingen tot een sport verheven, met Kaapstad als een van beider ultieme reisbestemmingen. De bundel kent ruim 180 tips verdeeld over twee zijden: aan de ene kant Citylife met het beste van de stad. Draai het boek om en lees in het Surroundings-deel over de hikes, wijnlanderijen, stranden, wild life parken en verstopte braais (de Zuid-Afrikaanse barbecue).

If it’s yellow, let it mellow

If it’s yellow, let it mellow

Day Zero, de dag dat er geen water meer uit de kranen van Kaapstad zal stromen, vind niet in 2018 plaats en de Zuid-Afrikaanse instanties zijn zeker dat dit ook niet in 2019 het geval zal zijn. Dat betekent niet dat er een einde is gekomen aan de droogte: de waterbesparende maatregelen zijn nog steeds in stand. Echter, tijdens het maken van deze berekeningen werden ook bezoekers van de stad meegerekend. Bovendien bleek dat het toerisme niet meer dan 2% van het water verbruikt. Inclusief zwembaden. Daar staat tegenover dat een florerende toeristische markt wenselijk is voor de ontwikkeling van waterbesparende middelen. Dit steunen doe je eenvoudig: ga! Zwem, borrel, eet, wandel, surf, en houd ondertussen rekening met het afweren van Day Zero.