28 september 2023, door Tosca Witlox

Dagelijks zonnebrand smeren? Leer en smeer!

28 september 2023, door Tosca Witlox

Dagelijks zonnebrand smeren? Leer en smeer!

Je moet naar een onbewoond eiland en neemt mee? Nou, in ieder geval zonnebrand. Iets waar de schoonheidsspecialisten vooral aan moeten denken bij het kijken van Expeditie Robinson.

 

Ook hier in Nederland wordt de sterkte van de zon nog genoeg door mensen onderschat. Je krijgt het advies om vaker zonnebrand te smeren, maar hier hebben we het over dagelijks zonnebrand smeren. Is dat niet een beetje overdreven? Leer en smeer!

Waarom dagelijks zonnebrand smeren?

Waarom dagelijks zonnebrand smeren?

Het smeren van een dagelijkse bescherming zoals een zonnebrand is werkelijk waar de allerbeste en goedkoopste manier om de huid jong te houden. Rimpels, fijne lijntjes, pigmentatie en verslapping zijn allerlei gevolgen van zonneschade en hetgeen waar de meeste vrouwen vanaf 30 jaar tegen aanlopen (en vanaf willen). Er is bijna geen enkele vrouw van boven de 50 die niet liever iets vaker zonnebrand had gesmeerd, want voorkomen is beter én ook goedkoper dan genezen. Serums, gezichtsbehandelingen en andere cosmetica voor de rijpere huid zijn namelijk altijd een flink stuk duurder. Smeer dus ook de hele herfst, winter en lente dagelijks door met een zonnebescherming met een UVB en UVA bescherming.

Effecten van dagelijks zonnebrand smeren

Effecten van dagelijks zonnebrand smeren

Een UVB bescherming is de spf/factor en die beschermt de huid tegen zonnestralen waar jij door kunt verkleuren/verbranden. Een UVA bescherming of de PA bescherming (vaak gebruikt in Azië), beschermt de huid tegen straling die ook door ramen heen komt. Beide soorten stralingen verouderen de huid en kunnen de huid beschadigen. Ook reflecteren water, sneeuw en andere voorwerpen zonnestraling, waardoor je extra veel zonnestralen op je gezicht krijgt. Dat is een van de redenen waarom je op vakantie, op een boot of op de skipistes sneller bruin wordt. Op grote hoogtes, zoals in de bergen of in de lucht wanneer je in het vliegtuig zit, zijn de stralingen nog veel sterker. Vandaar dat het zo belangrijk is voor piloten en stewardessen om zich tijdens het vliegen in te smeren met een zonnebrand. Niet alleen vanuit esthetische overwegingen, maar ook voor de gezondheid van de huid. Dagelijks zonnebrand smeren vertraagt huidveroudering dus aanzienlijk en met de opties hieronder voor onder de 25 euro, blijft het ook nog eens betaalbaar.

Welke zonnebrand kun je dagelijks smeren?

Welke zonnebrand kun je dagelijks smeren?

Het dagelijks smeren van zonnebrand moet natuurlijk wel met de juiste factor voor de effectiviteit en een UVA bescherming. Factor 15 is prima voor in de winter als je binnen achter jouw bureau zit, maar ben je veel buiten of zit je bij een raam? Ga dan toch voor minimaal factor 25 en smeer een keer bij. Een van onze favoriete zonnebrandcrèmes is een die geen witte waas of vette laag achterlaat. Maar het vinden van zo’n zonnebrand is best lastig. Veel voldoen namelijk niet aan die criteria. Daarnaast is een veel gehoord beklag dat zonnebrand puistjes veroorzaken. Een glimmend gezicht en pukkels? Laat dat nou het laatste zijn waar we op zitten te wachten!

Dus welke zonnebrand kun je dagelijks smeren? Belangrijk is om eerst te weten welke huidtype jij hebt. Bij pukkels en een glimmende huid is de Oil Control zonnebescherming van Eucerin een aanrader. De Canmake Mermaid Skin Gel, uit Japan, is echt een favoriet bij mensen voor een gevoelige huid met onzuiverheden. Dat geldt ook voor de trendy zonnebrand van Beauty of Joseon uit Korea. Een andere Koreanse topper is die van het merk Isntree de Hyaluronic Acid Watery Sun Gel, maar voor een normale huid. Wil je een natuurlijke zonnebrand en heb je een hele droge huid? Dan is de gekleurde zonnebrandcrème gezicht SPF 30 van Dr. Hauschka ook een aanrader! Dan heb je meteen een tintje en bescherming in een klap, dus ook lekker makkelijk. De zonnebrand voor het gezicht van La Roche-Posay Anthelios is goed voor een normale tot droge huid, maar is af te raden bij een gevoelige en rode huid. Er zijn natuurlijk veel meer merken, dus heb jij deze zomer een andere favoriet gevonden? Blijf die zonnebrand dan lekker dagelijks doorsmeren! Hier kun je meer lezen over duurzame, natuurlijke zonnebrand.