Nederland, Overijssel10 december 2021, door Barts Boekje

Nu heen? Restaurant NU NU (om de hoek van Deventer, die kant op)

Nederland, Overijssel, 10 december 2021, door Barts Boekje

Nu heen? Restaurant NU NU (om de hoek van Deventer, die kant op)

Stel hé, na een flinke wandeling in het in-dezelfde-straat-gelegen natuurpark/landgoed de Kranenkamp ben je toe aan een haardvuur met wat te borrelen. Of een ander scenario: je hebt op de achterbak schreeuwende kids zitten die nodig even moeten uitrazen (terwijl jij geniet van je welverdiende rust, uiteraard). Nu Nu in Schalkhaar, nabij Deventer, is je plek (waar je NU naartoe moet).

Restaurant NU NU

Restaurant NU NU

In 2019 namen de huidige eigenaren het restaurant over en ze hebben er de afgelopen jaren een warm en sfeervol plekje van gemaakt. De naam bleef, het interieur werd aangepast. Eclectische hoekjes, kleine kunstwerken en een fonkelende plafond. Uitkijkend over de weilanden zit je hier goed voor de simpele hap, burgers of fondue. Niet superhip, niet megavernieuwend, maar wel rustig, in de natuur en vooral: gastvrij.

Maar misschien nog wel belangrijker (laten we eerlijk wezen) dan de landelijke omgeving voor je neus: de natuurspeeltuin. Een pracht, hoor. Kabelbaan, houten boomhutten, draaimolen. Hier zijn de koters wel even zoet. Klimmen, glijden, of een potje voetbal op het trapveldje. Pannenkoek er in en gaan. In de zomer houd je de kids in de gaten vanuit een strandstoel. Voetjes in het zand (een stranddag in Salland), een cocktail in de hand. In de winter kruip je buiten onder een dekentje bij de vuurkorf of neem je achter de grote raampartij plaats met een dikke borrelplank. Met een klein beetje mazzel zijn de dikke fauteuils voor de open haard vrij, dan die pakken natuurlijk. Zak lekker weg, staar over de weilanden met de schaapjes en de ezeltjes Dip & Dap.

Laat het weer het toe, dan kun je, naast de vele picknickenbanken in de ruim opgezette tuin, ook plaats nemen in de idyllische dome. Een dome? Een heuse XL koepeltent met gezellige zitjes, plaids en kamerplanten. Dit vraagt om een familie diner, high tea of beter nog… Een romantische bruiloft.

 

NU NU